Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Blodstenens gåde


Beskrivelse


Krimi. Der er indbrud i byen om natten. Der stjæles dyr. Hvert sted finder man en blodsten efterladt. Mon Blodhunden opklarer sagen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 13. maj 2013

Bogen henvender sig til og er læsemæssigt tilgængelig for børn fra 8-9 år og op til ca. 11-12 år. Den er til frilæsning.

Krimi. Bind 2 i en ny serie: En sag for blodhunden. Kommissær Flint bliver kaldt til Tropehusmuseet, hvor der har været indbrud. Husets stolthed, fuglene blodnæbsvæverne, er blevet stjålet. Flint kontakter detektiven Rhesus B - også kaldet Blodhunden - med speciale i blod. Samme nat var der også stjålet en hund (blodhund), en stime fisk (blødende hjerte) og igler. Alle steder er efterladt en blodsten. Blodhunden fatter straks mistanke til Dr. Knarch, der er meget fascineret af blod, og som har et kommende projekt: at åbne et museum med udstoppede dyr, der alle har forbindelse til blod. Efter en heftig jagt bliver Dr. Knarch fanget og - ifølge Blodhundens udsagn - igen sat i fængsel. Sprog og fortællestil er let og humoristisk. Illustrationerne er i karikaturstil og fremhæver det sjove, lidt uhyggelige og det ulækre i handlingen.

De fleste krimier, som er så lette at læse som denne, har oftest - i modsætning til denne - børn som detektiver (fx serier som Koldt blod, Let krimi og En sag for Kwiatkowski). Men den vil med garanti få den samme læserskare.

Læsere af ovennævnte typer serier vil med fornøjelse kunne læse denne. At der indgår en del blod i titel og tekst er kun et plus. Oveni får de humor og sjove illustrationer - og tilføjet lidt viden om nogle dyr med blod i navnet.