Bøger / faglitteratur til børn

Bogen om verden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvordan Jorden er opstået. Om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne. Om tyngdekraft og de energier, der holder sammen på verden. Og om det første liv, der opstod på Jorden og som gennem mange millioner års udvikling nu er blevet til græsstrå, rødbeder og mennesker.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2017

af

af

Bo Knudsen

d. 8. sep. 2017

Spændende læsning hvis du er nysgerrig på de allerstørste spørgsmål indenfor naturvidenskab og er 11-15 år. Du kan læse bogen for fornøjelsens skyld men kan også bruge den i skolen. Med en voksen oplæser er det perfekt. Er du under 11 år, er det nødvendigt.

Hvordan universet opstod i The Big Bang, hvordan atomer er opbygget, universets størrelse, kvantemekanik, relativitetsteori, dinosaurer. Alt det verdens videnskabsfolk grubler over og arbejder med, bliver forklaret i bogen her. Johan Olsen er af mange kendt som frontfigur i rockgruppen "Magtens Korridorer", men han er også biolog og forsker. Her giver han svar på spørgsmålene, så langt som forskningen er nået indtil videre. Tegninger i farver af Thomas Hjorthaab samt fotos ledsager teksten.

Her er masser af viden at hente, samtidig med at bogen er skrevet på en munter måde med sjove eksempler og tegninger. Det er selvfølgelig ikke muligt at svare fuldt ud på så store spørgsmål. Men når du læser bogen, får du en god fornemmelse af, hvor videnskaben er nået til, og hvor der stadig er ubesvarede spørgsmål. Stilen passer godt til aldersgruppen, mens ældre læsere måske vil finde den lidt pjattet nogle steder.

Kan bruges som En meget kort historie om næsten altHvor langt er der til verdens ende?Børnespørgehjørne. Bind 1 : Spørgsmål de voksne ikke kan svare påAlt om videnskab - junior, Hvor langt er der til verdens ende?, Børnespørgehjørne eller, hvis du vil have mange illustrationer, Alt om videnskab - juniorKan bruges som En meget kort historie om næsten alt, , Børnespørgehjørne eller, hvis du vil have mange illustrationer, Alt om videnskab - juniorKan bruges som En meget kort historie om næsten alt, Hvor langt er der til verdens ende?, Børnespørgehjørne eller, hvis du vil have mange illustrationer, Alt om videnskab - juniorKan bruges som En meget kort historie om næsten alt, Hvor langt er der til verdens ende?, Børnespørgehjørne eller, hvis du vil have mange illustrationer, .


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2017

af

af

Dinna A. Madsen

d. 13. okt. 2017

Johan Olsens begejstring smitter, når han forklarer komplekse naturvidenskabelige emner i en lettilgængelig form. Johan Olsen er bedst kendt som forsanger i punkrock-bandet Magtens Korridorer, men fak...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. okt. 2017

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 25. okt. 2017


Berlingske tidende

d. 9. sep. 2017

af

af

Thorkil Jacobsen

d. 9. sep. 2017


Weekendavisen

d. 13. okt. 2017

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 13. okt. 2017