Bøger / faglitteratur til børn

Bornholm


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem helsides fotos og kortfattet faktuel tekst beskrives Bornholms naturforhold og historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 25. sep. 2012

Endnu en udgivelse i serien Danmark rundt, som er et bud på en let fagbog for 2.-3. klasse til brug ved enten faglig læsning eller et emne-/temaarbejde om Danmark.

Forfatteren, som også kendes fra serien GO-natur teknik og Melonis Natur/teknik for, har her lavet en indholdsmæssig let bog om Bornholm, der har et nyt emne på hvert opslag. Der er først en introduktion af Bornholm med placering, hvordan man kan komme til øen og folketal. Dernæst et tegnet kort med de væsentligste steder, der er et besøg værd. Nogle af disse punkter behandles særskilt - fx Hammershus, Døndalen og øens rundkirker. Bogen giver et fint førsteindtryk af Bornholms særkender. Desværre mangler bogen indholdsfortegnelse samt henvisninger til andre materialer. Teksten er kortfattet med 7-10 linjer pr. opslag, men ikke speciel let at læse (lix 25). De flotte farvefotos er med til at understøtte og udvide indholdet.

Der findes ikke tilsvarende serier om lokaliteter i Danmark for målgruppen ud over forlagets andre titler som Grenen, (11/40), og Råbjerg Mile, (11/08).

Flot, men lidt svær begynderfagbog til faglig - eller interesselæsning for børn i 8-9-års alderen. Anbefales såvel til børnebibliotekets udlånssamling som udlånssamlingen på skolernes læringscentre.