Bøger / faglitteratur / opskrifter

Cocktailtimen : 300 års cocktailhistorie og 52 opskrifter


Beskrivelse


Præsentation af 52 cocktails og de tilhørende kulturhistoriske fortællinger bag hver af dem, samt opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 14. nov. 2019

For interesserede i cocktailens historie eller bare cocktailopskrifter, er her en samling af 52 af slagsen.

Fra 2015-2017 sendte P1 Eftermiddag radioprogrammet Cocktailtimen. Her præsenterede de to værter Karen Nielsen og Tore Leifer hver uge, i 52 uger, en cocktail og fortalte om historien bag den. Disse 52 cocktails er nu samlet i bogform og bliver præsenteret næsten kronologisk fra barokken og til i dag. Hvert kapitel er 3-4 sider langt og beskriver historien bag cocktailen og har drinken afbilledet, oftest suppleret med et relevant billede fra den aktuelle tidsperiode.

Vi kommer langt omkring i historien og i verden! Beskrivelsen af hvordan du laver cocktailen er kort og præcis, og der er lagt klart mere vægt på historien bag den enkelte drink end fremstillingen af den. Som bartender kan du dermed blære dig med viden om oprindelsen, men ikke så meget om teknikker og redskaber til at lave drinken. En præsentabel bog med flotte billeder, som holder hvad den lover.

Super nemt cocktailsBartenderens cocktails og Bartenderens cocktails har mere fokus på det tekniske i fremstilling af cocktails fremfor historien bagSuper nemt cocktails og har mere fokus på det tekniske i fremstilling af cocktails fremfor historien bag.