Beskrivelse af Danmarks engagement og indflydelse i FN fra 1945 frem til i dag. For historisk interesserede læsere med særlig interesse for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik og velegnet til skoleopgaver.
11. bog i Aarhus Universitetsforlags serie "100 danmarkshistorier" sætter Danmarks rolle i De Forenede Nationer under lup. I 1945 blev Danmark medlem af FN. I de første år måtte Danmark, der især var styret af realpolitiske overvejelser, gå balancegang mellem stormagterne USA og Sovjetunionen, hvilket ikke blev lettere efter Danmarks indtræden i NATO i 1949. Fra omkring 1950 opstod en mere internationalistisk vision: verden skulle i højere grad reguleres ved ret frem for magt. Mens international nedrustning og atomkontrol blev Danmarks fokuspunkter under den kolde krig, engagerede Danmark sig i 1990'erne i en række fredsskabende NATO-operationer og blev samtidig toneangivende på bistandsområdet. Sidstnævnte giver den dag i dag Danmark en international goodwill, som bla. var medbestemmende for, at FN i 2013 valgte at placere 11 særorganisationer i FN Byen i København. Kristine Kjærsgaard er lektor i historie ved Syddansk Universitet.
Informativ bog om et vigtigt emne i Danmarks historie. Bogen giver et fint overblik over Danmarks politik i FN, og man får et godt indtryk af, hvordan medlemskabet på afgørende vis har formet og udviklet dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.
Småstat, magt og sikkerhed behandler samme emne mere udførligt.