Bøger / faglitteratur til børn

De 100 mest fantastiske fortidsdyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


100 store, mærkelige, uddøde og forhistoriske dyr, ordnet efter hvornår de sidst har levet. Om bl.a. kæmpereje, stegosaurus, hornet taskegofer, elfenbensnæbbet spætte og kinesisk floddelfin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 30. aug. 2017

Bog om 100 store, mærkelige, uddøde og forhistoriske dyr i luften, på land og i vand. Bogen kan fint bruges sammen med børn på 6-9 år, og læses af børn og unge på 10-14 år.

Der er 100 dyr i rækkefølge efter hvornår de sidst har levet, fra en kæmpereje, anomalocaris, der levede for 500 millioner år siden til kinesisk floddelfin, som levede indtil 2007. Forhistoriske dyr, som udøde bl.a på grund af klimaændringer fra istiderne, og dyr der var truede på grund af mennesket, og som uddøde i de foregående århundreder, heriblandt Tarpa, Dronte og vandredue. Blandt forhistoriske dyr og dinosaurer er fx pliosaurus, utahraptor og gigantosaurus. Der et dyr pr opslag med farvebillede og en beskrivende tekst, samt enten en kommentar fra Sebastian eller en giraf i taleboble eller et størrelsesdiagram der viser størrelsesforhold til et menneske.

Det er en spændende bog for dyreinteresserede. Bogen giver et overblik over hvornår dyr er uddøde, og måske hvorfor, hvad enten det skyldes store klimaændringer eller fx menneskers jagt eller adfærd. Hvis man kan lide elefanter, er det interessant at læse om fire forhistoriske elefanter, fx skovelefanten, der bl.a levede i den danske urskov for 100.000 år siden.

Om dinosaurer findes mange bøger, blandt de bedre er fx Min store bog om dinosaurerSmukke skabninger. Om uddøde og truede dyr findes en oversigt i Smukke skabninger med 250 uddøde dyr, den har ikke megen tekst om dyrene, og er for børn på 5-9 årOm dinosaurer findes mange bøger, blandt de bedre er fx Min store bog om dinosaurer. Om uddøde og truede dyr findes en oversigt i med 250 uddøde dyr, den har ikke megen tekst om dyrene, og er for børn på 5-9 år.