Bøger / skønlitteratur til børn

De forsvundne tryllestave


Beskrivelse


Billedbog. Der er travlhed på Torneroses slot. Høstfesten står for døren, fegudmødrene har lovet at klare forberedelserne med et trylleslag. Da deres tryllestave forsvinder er gode råd dyre. Kun hvalpen Hikke ved hvor de er gemt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

Endnu en iøjnefaldende bog i serien Disney prinsesser der appellerer til enhver prinsesse melem 4 og 8 år.

Bogen med det lækre pastelfarvede, glimmerprydede omslag er udformet som et hus/slot. Når den bliver åbnet på midten, går læseren indenfor på Torneroses slot og kan leve med i den travlhed, der hersker fra kælder til kvist i anledning af den forestående høstfest. Det er spændende at få et kig indenfor på slottet, og der er mange aktiviteter at gå på opdagelse i både upstairs og downstairs. Illustrationerne er udført i den kendte streg fra Disneykoncernen. Historien er tynd, Torneroses fegudmødre har lovet at klare forberedelserne til festen med et trylleslag, men da deres tryllestave forsvinder får alle travlt. Kun Torneroses hundehvalp Hikke ved, hvor tryllestavene er, det er nemlig ham der har gemt dem, men ingen har tid til at lægge mærke til en lille hund.

Der er udkommet flere bøger hvor Disneys prinsesser der er kendt fra tegnefilmene optræder i nye roller. Tidligere på året kom en anden titel med Tornerose og hendes elskede prins Phillip som hovedpersoner. Ideen med at invitere læseren indenfor i et hus kendes bl.a. fra Grete Janus Hertz' gode gamle billedbog Det gule hus som danske børn har elsket i et par generationer.

En spinkel historie i en indbydende indpakning og i et koncept som pigerne vil elske.Informationer og udgaver