Bøger / skønlitteratur / digte

De smukke mænd : digte


Beskrivelse


Digte om en mand, der elsker mænd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 26. apr. 2016

Klare digte om homoseksuelt begær, kærlighed og hiv. For læsere, der vil have en autentisk fremstilling af et bøsselivs op- og nedture.

Digtsamling med et selvbiografisk afsæt om livet som bøsse. Første digt, Kærlighedsdigt, har programmatisk karakter, hvor tema og problematik for hele digtsamlingen udstikkes; en mand elsker en anden mand, der er "mig berøvet i virkeligheden". Længsel og ensomhed, men også dionysisk begær kobles med jagten på den sande kærlighed: Jeg elsker dig "som en himmel elsker sin sol / som et sår elsker sin smerte". Kærligheden er både en lise og en smerte. Der berettes om alt fra den første, frisættende bøsseoplevelse til den tragiske besked om at være smittet med hiv. Digtene er centrallyriske med en stabil udsigelsesposition, om end de enkelte digte varierer mellem et jeg, et han og et du.

Nærværende digte, der først og fremmest skildrer et menneske, dernæst hans seksualitet. Af og til mistes den sproglige præcision bl.a. pga. rigeligt mange metaforer, men skildringen af det hele menneske, der både kan opleve smerte og frihed, er gribende og autentisk.

For andre digte om bøsseliv, se fx Niels Franks kunstnerisk suveræne Små guderDen tidløse dagIntet håb er tabt forude, Bo Frisovs mere private Den tidløse dag eller Karsten Henrik Melins Intet håb er tabt forude, også om hivFor andre digte om bøsseliv, se fx Niels Franks kunstnerisk suveræne Små guder, Bo Frisovs mere private eller Karsten Henrik Melins Intet håb er tabt forude, også om hivFor andre digte om bøsseliv, se fx Niels Franks kunstnerisk suveræne Små guder, Bo Frisovs mere private Den tidløse dag eller Karsten Henrik Melins , også om hiv.