Bøger / skønlitteratur / roman

De tusind bæsters nat


Beskrivelse


Da Li Chenggjing bliver droppet af sin kæreste under en toårig udstationering, gør hun desperat alt for at få ham tilbage, også selv om det får hende til at opføre sig som et dårligt menneske.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2020

af

af

Birgit Sloth

d. 14. aug. 2020

Da Li Chenggjing bliver droppet af sin kæreste under en toårig udstationering, gør hun alt for at få ham tilbage, også selv om det får hende til at opføre sig som et dårligt menneske. En fascinerende novella om en ung kvindes liv i dagens Kina for læsere af god litteratur.

Li Chenggjing prøver at vinde kæresten tilbage med gaver, og da det mislykkes tager hun den lange rejse med toget for at møde ham. Det mislykkes også, og da hun ikke kan komme med et tog retur, bliver hun nødt til at tilbringe natten sammen med en fattig ung pige, der også har sine grunde til at have en at dele natten før nytåret med. Sun Pin er født i 1983. På dansk er tidligere udkommet hendes Uendelig lidelse i samme forlagsserie, "Novella".

Sun Pin skriver i et flot, sanseligt sprog, der straks fænger. Historien er en almenmenneskelig fortælling om en middelklassekvindes kvaler med parforholdet, men også en uhyggelig skildring af hvordan familiebånd kan påvirke skæbnen. Den velfortalte historie bidrager fint til kendskab om livsvilkårene i dagens Kina.

Li Chenggjing udvikler sig nærmest til en stalker og stemningen kan minde om Al kærligheds begyndelseUendelig lidelse, hvor synsviklen er ofrets. Lianke Yan og Hua Yu skriver også om menneskeskæbner i det moderne Kina. Mest af alt ligner novellaen Uendelig lidelse om en kvindes fornedrende kamp for at få en lejlighedLi Chenggjing udvikler sig nærmest til en stalker og stemningen kan minde om Al kærligheds begyndelse, hvor synsviklen er ofrets. Lianke Yan og Hua Yu skriver også om menneskeskæbner i det moderne Kina. Mest af alt ligner novellaen om en kvindes fornedrende kamp for at få en lejlighed.


Information

d. 18. sep. 2020

af

af

Mathilde Moestrup

d. 18. sep. 2020


Weekendavisen

d. 4. dec. 2020

af

af

Bo Ærenlund Sørensen

d. 4. dec. 2020


Danmark Kina

Nr. 116 (2021)

af

af

Morten Bech Jensen

Nr. 116 (2021)Informationer og udgaver