Bøger / skønlitteratur / roman

Den blinde seer : Gwyinedd


Beskrivelse


New age eventyr om mellemverdenen Gwyinedd, hvor de to skygner Efle og Muin drages mod hinanden i en kærlighed, der skal overvinde alt og bringe dem til næste spirituelle niveau. Men der er kræfter der modarbejder dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 2. dec. 2015

En new age, spirituel eventyrroman om parallelle verdener og åndelige dimensioner med inspiration fra keltisk mytologi. For voksne læsere der føler sig tiltrukket af det spirituelle og mystiske.

Romanen er en direkte fortsættelse af Døren med næste generation i centrum. Med inspiration fra keltisk og nordisk mytologi foregår romanen i Gwyinedd, som er en både psykisk og fysisk mellemverden på vejen mod et åndeligt højere niveau. Det er en verden befolket af elvere af forskellige slags, skygner, seere, lyslegemer og duirr (druider). De to hovedkarakterer er skygnerne Efle og Muin, som samskygner og oplever en helt særlig samhørighed. Den verden de bevæger sig i er stærkt opdelt med hierakier, intriger, begær, magtkampe, og på vejen mod ægte opløftelse og oplysning skal de lære kunsten at klarse mørket og skyggerne og at transcendere egoet. Dette kan kun ske i kærlighed.

Det er hård kost for "nylæseren" som ikke er fortrolig med det spirituelle univers og dets særlige mystikersprog og derfor risikerer at tabe tråden i en evig vekslen mellem tale og tanketale flere gange undervejs. Sprogligt set ligger bogen i den kulørte ende af skalaen, og hele eventyret tenderer mod at være for langt og ordrigt.

Det spirituelle kan også mødes hos Lars Muhl, Erwin Neutzsky-Wulff og James Redfield, men til forskel fra disse bevæger Rolskov sig mere ind i det kulørte med lån fra fantasygenren.