Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den forladte gård


Beskrivelse


Johan er såret og ligger skjult i stalden på den forladte gård. Anna passer på ham og fortæller om hans onkels onde planer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2017

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 10. okt. 2017

Serien "Mørke over Herrested" er en fortælling i tre dele om to tapre børn, der gør alt for at redde deres forældre og det lille samfund fra onde magter. Handlingen foregår i middelalderen, og den indeholder både mordforsøg, magtkampe og hekseri. For 7-8-årige.

"Den skjulte fjende" er den første del i serien, og her møder vi Johan, hvis far lige er død. Johan er nu byens hersker. Han skal redde byen i kamp og mens styrer hans onkel det hele. På en fattiggård bor søstrene Anna og Maria sammen med deres mor og mindre søskende. Moren anklages for at være en heks, fordi hun kan behandle med urter. Johan møder Anna, da han kommer til skade. Anna vil redde ham og skjuler ham på den forladte gård. "Den forladte gård" er anden del i serien, og her finder Johan og Anna ud af, at onklen har ondt i sinde. De planlægger en hævn over ham, så de kan redde deres mødre. I tredje del "Det endelige opgør" planlægger onklen sit endelig skridt hen mod at blive hersker over byen, og Anna og Johan gør, hvad de kan for at forhindre det. Serien er skrevet af Sandra Schwartz.

En rigtig god og spændende trilogi om livet i middelalderen, hvor man troede på hekse og det overnaturlige. Den er rigtig godt fortalt, og illustrationerne er meget flotte og stemningsfyldte.

Rosa på Ærø handler om en mand, der beskyldes for at være heks, ligesom moderen beskyldes for i denne bog, og her er det også to børn, der skal løse problemerne.