Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Den forsvundne minibus : en børnekrimi


Beskrivelse


Drama. En mand og en chauffør har kidnappet en bus med 12 børn og anbragt dem, uden mobiltelefoner, i en lade. Stykket drejer sig om alle de tanker og følelser, børnene gør sig under fangenskabet. Én pige bliver taget ud af rummet om natten. 13 roller (3 drenge, 9 piger, 1 ung/voksen). Varighed: ca. 0,75 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 29. aug. 2012

Lille stykke drama opdelt i 3 scener, 12 børn medvirker. Forventet varighed 45 minutter. Der er plads til improvisationer undervejs. Fra 10 år.

Stykket handler om en forsvunden minibus med 12 skolebørn. En mand og en chauffør har kidnappet en minibus med børn og anbragt dem, uden mobiltelefoner, i en lade. Stykket drejer sig om alle de tanker og følelser, børnene gør sig under fangenskabet. Børnene har forskellige aldre, og nogle er søskende. For at få tiden til at gå leger børnene klæd-ud lege. Denne del af dramastykket bliver delvist improviseret, men rammerne er sat. Om natten bliver én af pigerne slæbt ud af rummet af manden. 3. scene handler om, hvor pigen mon er. Hun kommer tilbage, og børnene laver en flugtplan, hvor de smider et net over og fanger manden. Politi og forældre redder børnene. Der er en fin indledning med en stemme fra radioavisen, der efterlyser børn og bus. Kompositionen er narrativ og enkelt bygget op. Stykket kan anvendes med et dramahold/ eller fra 4.-6. klasse. Replikkerne er korte og kan uden problemer improviseres.

Forfatteren har også skrevet stykket Huset på øen : en børnegyser, der har samme målgruppe, samme antal roller men med en længere varighed.

Dramastykke for et hold med 14 medvirkende. Replikkerne er korte, men der er mange af dem. Historien er enkelt og stringent opbygget, og der er rig mulighed for improvisationer. Historien kan være spændende for målgruppen fra 10-12 år. Der hører ikke musik og sange til stykket.Informationer og udgaver