Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den halve krig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Skaras verden flås brutalt fra hinanden i en magtkamp, hun pludselig må være en del af, hvis hun skal hævne sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 23. aug. 2018

Fantasy for voksne. Tredje og sidste bind i serien "Det splintrede hav", der cirkler om overlevelse i en barsk og grum vikingeverden. Prinsesse Skaras verden smadres ved svig, og bevæbnet med sit skarpe vid, sin hurtige hjerne og sin viden om at et fejltrin vil koste hende livet, kæmper hun for overlevelse og hævn.

Fokus er skiftet fra første binds hovedperson Yarvi og andet binds Thorn Bathu til nu Skara, en prinsesse fra Throveland og Raith, der er tjener og ganske nådesløs. De kæmper, lyver, bider og slås sig gennem en verden, der sparker hårdhændet tilbage. Ingen er uplettede, når sidste side toner frem.

Velskrevet og stilsikker sort britisk humor, hvor brutaliteten er fremherskende men ikke som mål i sig selv men som beskrivelse af en verden, hvor den stærkes ret råder. Persongalleriet er omfattende, tempoet højt men uden at dybde og refleksion sættes over styr. Indbydende genretypisk forside.

Abercrombies fantasyromaner er mørke og fulde af sort humor af den bidende slags. De minder mere om engelske Scott Lynchs romaner om Locke Lamora end om Game of Thrones, hvor antallet af dræbte nok er lige så højt men grundtonen noget lysere trods drager og død. Brandon Sandersons En konges vej. Del 1 minder om denne, uden helt samme niveau af vold.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 16. sep. 2019

Fantasyfans vil på ingen måde blive skuffede over sidste bind i Joe Abercrombies helt forrygende trilogi. Omdrejningspunktet i tredje bind er hævn. I tredje bind følger vi den unge kvinde Skara, der s...