Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste olie


Beskrivelse


Krimi. I Nuuk forsvinder Greenpeaces journalist Vicky von der Pahlen under mystiske omstændigheder. Privatdetektiv Marcelo Krankl tager til Grønland og befinder sig pludselig i en international kamp om olie, natur og klimaforandringer og i en kamp for Vickys liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 2. feb. 2016

Af sin arbejdsgiver sendes privatdetektiv Marcelo Krankl til Grønland for at finde den forsvundne journalist Vicky von der Pahlen, der arbejder for Greenpeace. For læsere af internationale krimier.

Marcelo Krankl er en hårdtslående og grænsesøgende privatdetektiv, der rejser ud i verden og modvilligt løser opgaver for en israelsk pengemand. Denne gang må han en tur til Nuuk, Grønland, hvor Greenpeace og en anden miljøorganisation Ocean Action er ved at planlægge en aktion. Greenpeaces journalist Vicky von der Pahlen holdes fanget i en hytte et ukendt sted, og i et kapløb med tiden må Marcelo tage hårdtskydende midler i brug. Der er mange interesser og følelser på spil i kampen om Grønlands naturressourcer, og Marcelo må have hjælp af sin assistent fodboldspilleren Toni. Dette er tredje bind i serien om Marcelo Krankl.

Marcelo Krankl er et fascinerende bekendskab og et godt alternativ til de mange politikrimier. Beskrivelserne kan indimellem være lidt lange, men forfatteren har et godt greb om spændingskurven, som gør, at man lige må tage et kapitel mere. Bogen kan læses uafhængigt af seriens foregående bind.

Robert Zola Christensens Is i blodetAlting har sin pris, 2013 har også Grønland og naturressourcer som omdrejningspunkt, mens Lotte og Søren Hammers Alting har sin pris, 2010 har sit udgangspunkt på den grønlandske indlandsisRobert Zola Christensens Is i blodet, 2013 har også Grønland og naturressourcer som omdrejningspunkt, mens Lotte og Søren Hammers , 2010 har sit udgangspunkt på den grønlandske indlandsis.


Politiken

d. 13. maj 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 13. maj 2016