Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Der mangler en terning


Beskrivelse


Pigen Puck har problemer i familien med sin charmerende og fordrukne far, og hvad er det med ham Micke fra bandet? Vil han hende eller ej?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

Svensk ungdomsbog, som jeg ville anbefale til piger fra 13 år, som kan lide at læse lidt stille bøger om følelser og problemer. Forsiden giver mig psykedeliske hippieassociationer, men har intet med bogens indhold at gøre.

I 04/34 udgav forfatteren I loftet sidder stjernerne om en pige, hvis mor havde cancer med de problemer, det gav bogens hovedperson. Pigen Puck i denne bog har også problemer i familien, men det er med en ustabil, charmerende, utro og fordrukken far, hvis svingninger præger hele deres liv. Bogen er bygget op som en blanding af nutid og flashbacks til episoder i barndommen, hvor Puck oplever farens svigt bl.a. hans forhold til en sød vikar i skolen. Men Puck har også andet at tænke på. Hun forelsker sig i en forsanger i et band, men vil han have hende, eller er det bare pjat? Også hendes venskab med klassekammeratet Emmanuel knager, men i slutningen er der tegn på, at det hele nok skal ordne sig for hende. Bogen er skrevet i et letlæst, flydende sprog med en del dialog og korte sætninger.

Bogen er en modsætning til den bølge af humoristiske dagbogsromaner, som vælter ud for tiden. Den kan derimod sammenlignes med Petter Lidbecks Emma (05/27) og Katarina von Bredows ungdomsromaner.

En velskrevet og meget svensk roman i den melankolske og mere stille ende af spektret, men de drypvise afsløringer af Pucks indviklede familieforhold holdt nu alligevel min interesse fanget bogen igennem.


Berlingske tidende

d. 7. juni 2008

af

af

Karin Esmann Knudsen

d. 7. juni 2008


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 5 (2008)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 61, nr. 5 (2008)