Bøger / faglitteratur til børn

Det gamle Egypten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen beskriver årets gang langs Nilens bredder i Egypten på faraonernes tid. Man kan bl.a. læse om landbrug, håndværk, skrifttegn, religion, pyramider og i høj grad om hverdaglivet for de mennesker, der levede i Det gamle Egypten.

Indhold

Nilens gave ; Store huse af sten ; Årets gang ; Mad og drikke ; Farao - solens søn ; De døde ; Kongernes grave ; Håndværk ; Børn ; Hellige tegn ; Arbejdernes by ; Ingen penge ; Guder og templer ; De bedste i verden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2001

af

af

Marianne Andreasen (skole)

d. 16. okt. 2001

I den efterhånden omfangsrige og populære serie De små fagbøger udkommer denne velskrevne og informative fagbog om det gamle Egypten. I 14 tospaltede dobbeltopslag fortælles der bl.a. om Nilen, pyramiderne, Farao, hieroglyffer, uddannelse, dagligliv og om opførslen af kongegravene og de dertil knyttede håndværk og ceremonier. Bogen fortæller om, hvordan man har klaret de udfordringer, man har haft for at bringe oldtidens Egypten op til det højtudviklede stade, de havde både teknisk og kunstnerisk, og der er lagt vægt på at betone indsatsen som en fælles samfundsopgave. Teksten er læsevenlig, verssat typografi og med stavelsesdeling af vanskelige ord. Illustrationerne består både af fotos og tegninger, der glimrende modsvarer teksten. Afslutningsvis stikord og henvisning til få andre bogtitler. Emnet er populært, og skolebiblioteket har mange titler, fortrinsvis for lidt ældre børn. Denne indbydende bog får formidlet megen viden om livet både for bonde og Farao, på relativt få sider. Primært for 2.-5. klasse, eller for ældre elever med læsevanskeligheder. Titlen vil være oplagt i tværfaglige emnesæt og til faglig læsning. Bogen vil, som de andre i serien, ikke være at finde på hylden; men hos eleverne.


Folkeskolen

Årg. 124, nr. 30 (2007)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 124, nr. 30 (2007)


Folkeskolen

Årg. 119, nr. 10 (2002)

af

af

Steen Brastrup

Årg. 119, nr. 10 (2002)


Læsepædagogen

Årg. 50, nr. 3 (2002)

af

af

Heidi Bock Thomsen, Randi Solvang

Årg. 50, nr. 3 (2002)