Bøger / skønlitteratur / roman

Det mørke tårn


Beskrivelse


Fantasy. Revolvermanden Roland og resten af gruppen fortsætter vejen mod det mørke tårn, og må gennemgå en række prøver, hvor også forfatteren Stephen King spiller en afgørende rolle, inden den sidste, endelige konfrontation finder sted.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2006

af

af

Karsten Just

d. 10. maj 2006

Serien om Det mørke tårn begyndte i 1991 med Revolvermanden. Siden er der fulgt 5 bind, og nu afsluttes serien her. Alting skal falde på plads, og det lykkes også for King, som her har et væld af historier at holde styr på, også sig selv, for ligesom i forrige bind Susannah, er King en aktiv medvirkende i handlingen. Ka-tek'en er samlet igen, men er ude for uventede farer, så Roland, Susannah, Jake og Eddie må gennem mange farer, for at redde Tårnet og Strålen. King kan skrive så englene synger, og selvom plottet bliver mere og mere indviklet, er man fanget ind i spindet og lader sig gerne underholde. Susannah føder drengen Mordred i Discordias dybe gange, og drengens skæbne er at forsøge at stoppe Rolands vej mod Tårnet. Han er nemlig delvis søn af The Crimson King, og det er hans lod i tilværelsen at stå i vejen for Ka-tek'erne, i deres forsøg på at nå Tårnet. Men det lykkes, uden at det bliver en happy ending, og det føles helt rigtigt efter de mange tusinde sider, hvor historien har udviklet sig mere og mere. Læst igennem fra begyndelsen, er her underholdning for alle, som holder af fantasy. King skriver godt og kan skildre personer og miljøer, så de står helt klart på nethinden, og også tricket med at lade sin egen person indgå i handlingen fungerer flot. Flot farvel til Roland, som vi har fulgt gennem alle strabadserne.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2005

af

af

Jette S. F. Holst

d. 24. jan. 2005

Sidste bind af serien om Det Mørke Tårn slutter både overraskende og grumt. Men inden vi når så langt, må Roland og hans ka-tet igennem de sidste prøvelser."Det mørke tårn" starter i New York, hvor Ja...


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2006

af

af

Ide Hejlskov

d. 29. apr. 2006