Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Didriksen detektiverne


Beskrivelse


Hannibal er en helt rigtig dreng, der bor i en helt rigtig familie. Han er på udkig efter en helt rigtig hund, men så flytter hunden Jerry ind.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Britta Liboriussen

2006

Didriksen detektiverne udkom første gang i 1988. Et nyt oplag udkom i 1997, og historien er med i Endnu flere helt andre historier fra 2002. I denne 2. udgave er teksten identisk med førsteudgaven. Det er illustrationerne også, men førsteudgavens sort/hvide illustrationer er peppet op med sorte, røde og grå farver. Det kvikker op og gør dem mere nutidige. I strømmen af genudgivelser er denne en af de virkelig kærkomne. Den sjove og skøre historie om den pæne familie Didriksen, der pludselig får en helt usædvanlig hund er stadig lige så frisk og sprudlende, som da den udkom. Da hunden Jerry bliver kidnappet, træder familien som bekendt i funktion som detektiver og indleder en forrygende jagt på tyven. Jagten på den talende hund slutter ved en helt speciel cirkusforestilling. Forlaget angiver, at bogen har lix 24 og er let at læse. Jeg synes dog ikke, der er tale om en oplagt letlæsningsbog, men om humor og sjov for lidt øvede selvlæsere fra ca. 9 år. Som højtlæsningsbog vil den henrykke den voksne og alle børn fra ca. 5 år. Med bogen følger en cd med teksten indlæst i et for mig at høre normalt læsetempo. Det kan være en støtte for den svage læser, der dog vil have svært ved at følge med i teksten under oplæsningen, men kan høre en god historie. Jeg ser ikke, at bogen tidligere er udgivet på cd. Alle tiders bog, der fortjener denne udmærkede genudgivelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2019

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 25. okt. 2019

Hannibal er en helt almindelig dreng, der keder sig ganske forfærdeligt. Hans forældre beslutter sig for at købe en hund til ham. Det viser sig hurtigt at være en ganske særlig hund. Egnet til højtlæsning fra ca. 5 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Hannibal bor sammen med sin mor, far og mormor. Hannnibal keder sig ganske forfærdeligt, men så flytter hunden Jerry ind. Det viser sig hurtigt, at Jerry ikke er en helt almindelig hund - Jerry kan nemlig tale. Det er der også andre, der finder ud af, og pludselig en dag er Jerry forsvundet. Nu må familien Didriksen finde deres bedste detektivevner frem for at få Jerry tilbage.

Et herligt gensyn med Didriksen detektiverne. Bigums illustrationer understreger den humoristiske stemning i bogen og er med til at give historien et nutidigt udtryk.

Didriksen detektiverne udkom første gang i 1988 og er siden udgivet flere gange med bidrag fra forskellige illustratorer. Bogen har desuden dannet grundlag for filmen Hannibal & JerryOperation Oscar. Teksten er i denne udgave uændret, men den er stadig lige så sjov og sprudlende som i den originale udgave. Bigums illustrationer gør kun noget godt for historien. Talende hunde finder vi fx også i Operation OscarDidriksen detektiverne udkom første gang i 1988 og er siden udgivet flere gange med bidrag fra forskellige illustratorer. Bogen har desuden dannet grundlag for filmen Hannibal & Jerry. Teksten er i denne udgave uændret, men den er stadig lige så sjov og sprudlende som i den originale udgave. Bigums illustrationer gør kun noget godt for historien. Talende hunde finder vi fx også i .


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 1997

af

af

Lise Lotte Larsen

d. 29. jan. 1997

Vi kender vel alle denne bog fra 1988 om familien Didriksen, der i jagten på sønnen Hannibals stjålne hund Jerry, bryder hverdagens kedsomhed ved at give den hele armen i rollen som detektiver. Og vi ved, at den er noget så sjældent som en original og vellykket, ægte morsom oplæsningsbog. Resten af lektørudtalelsen kan jeg så bruge til at undre mig over, hvorfor børnebiblioteket hidtil har kunnet klare sig med et langt lavere extal af denne end af Lund Kierkegårds bøger. For ikke alene har de to forfattere humoren til fælles, men som OLK har også Fupz evnen til frækt og overbevisende at mikse populære børnelitterære klicheer til originale helheder. Og begge skaber de på samme sparsomme og hurtige måde som i deres tegninger universer med lige den blanding af det universelle og konkrete, der til enhver tid slutter sig om enhver læser. I tilgift har begge en herlig musikalsk timing i sproget. Men mens det absurde hos OLK ligger under fortællingens bevidste niveau, blomstrer det hos Fupz åbenlyst i dialogen til glæde for dem, der morer sig, mens de venter på Godot. Og dem er der måske ikke så mange af? I alle tilfælde vil Wikke og Rasmussens filmatisering Hannibal & Jerry nok betyde øget efterspørgsel på Didriksen detektiverne. Fra 5 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jess Dalsgaard

d. 18. dec. 2018

Humoristisk-ironisk småbørnsbog om en almindelig, triviel parcelhusfamilie med efternavnet Didriksen: far, mor, mormor og lille Hanibal. Deres veltilrettelagte tilværelse forrykkes betydeligt,da Hannibals nye hund viser sig at kunne tale, og da hunden bliver bortført, iklæder familien sig på den nu pludseligt handlekraftige familiefars foranledning skæg, blå briller og pibe og optagersom 'Detektiverne Didriksen' jagten på den kidnappede hund. De sporer den til et cirkus, hvor det midt i aftenens forestilling lykkes dem under dramatiske omstændigheder at få hunden befriet fraden - viser det sig - som artisten Magnus Monx forklædte supergangster Henry Hasselback. For en kort stund har Didriksen's altså prøvet at leve et liv i action, set stort på, hvad der sømmede sig -og har haft nogle fantastiske oplevelser! Lidt skuffende, at K.F. Aa. ikke lader familien tage konsekvensen af dette, men lader dem vende tilbage til den trygge - og kedelige parcelhusidyl.Historien kører dogvelfortalt og velskrevet afsted, gennemill. i forf.'s lidt groteske, karikaturlignende streg - teksten brudt af - med meget store bogstaver - fremhævede onomatopoietika.Forsideill. i pastelfarver af detektiverne. Til oplæsning fra 6-7 år - næppe interessant for selvlæsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Hannibal Didriksen har en usædvanlig hund. Den spiser med kniv og gaffel, går på wc og kan tale. En dag bliver den stjålet, og familien Didriksen går i aktion som detektiver og starter en jagtpå den mistænkelige iskagemand, som i virkeligheden er en slem forbryder. Det er en fornøjelig nonsenshistorie i et overvejende repliksprog, og den er illustreret med tilsvarende skøre tegninger ien forenklet, naiv og barnlig stil. Uden der er tale om plagiat, leder både handlingen, sproget og illustrationerne tanken hen på Ole Lund Kirkegaard. Bogen når ikke forbilledet i originalitet ogkraft, men er absolut underholdende, og børn, der jo sætter stor pris på denne form for humor, vil ikke føle sig snydt med disse 70 sider rablende situationer og skøre replikskifter.Indholdsmæssigt sigter bogen mod elever i 1.-3. klasse, og de ældste/dygtigste vil selv kunne læse den. Det er dog et problem, at omslag og format giver indtryk af en billedbog for de yngste.


Berlingske tidende

d. 7. feb. 1997

af

af

Kari Sønsthagen

d. 7. feb. 1997


Politiken

d. 25. feb. 1997

af

af

Klaus Rothstein

d. 25. feb. 1997


Land & folk

d. 29. mar. 1989

af

af

Nils Frederiksen

d. 29. mar. 1989


Det fri Aktuelt

d. 29. feb. 1988

af

af

eve.

d. 29. feb. 1988


Børn & bøger

årg 41, nr 8 (1988)

af

af

Kirsten Aggerholm Hansen

årg 41, nr 8 (1988)


Børn & unge

årg 19, nr 38 (1988)

af

af

Steen Kate

årg 19, nr 38 (1988)