Bøger / faglitteratur

Dobbeltmordet i Køge Bugt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om de mærkelige mord i 1948 der kaldes dobbeltmordet i Køge Bugt. Den småkriminelle Anders Jørgensen blev dømt for mordet på sortbørshandlerne Rudolf Nicolai og Hjalmar Olsen, men I bogen peges der på, at der i virkeligheden var tale om et opgør mellem våbensmuglere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 26. nov. 2014

Læsere af autentiske kriminalsager får her en udførlig afdækning af mordet på to sortbørshandlere i Køge Bugt i 1948.

Tidligere redaktør ved DR konsulent Christian Holtet har skrevet denne historie om et mystisk dobbeltmord i Køge Bugt i 1948. Storsvindleren og charmøren Rudolf Nicolai var et af ofrene, og bogen afdækker baggrunden fra Nicolais opvækst og hele det kriminelle miljø omkring Nicolai i perioden omkring mellemkrigstiden, besættelsestiden og frem til mordene. Det indbefatter beskrivelser af kriminelle relationer til tyske nazister, modstandsfolk, kommunistiske kredse, politifolk, overklasse og Kongehuset. Bogen bygger på tidligere bøger, nye tilgængelige politiarkiver og diverse rapporter.

En omfattende og detaljeret gennemgang af storsvindleren Rudolf Nicolais virke i tiden omkring 2. verdenskrig. Ud over en medrivende fortælling formidler bogen også et fint tidsbillede og karakteristikker af danskere fra forskellige sociale lag, som var i berøring med og aktivt involveret i datidens kriminelle verden.

Kan sammenlignes med andre historier om autentiske kriminalsager bl.a. Dobbeltmordet på Peter Bangs VejEdderkoppen (sagen genoptaget), som foregår i samme periode og Edderkoppen, om Edderkoppesagen i årene efter 2. verdenskrigKan sammenlignes med andre historier om autentiske kriminalsager bl.a. Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (sagen genoptaget), som foregår i samme periode og , om Edderkoppesagen i årene efter 2. verdenskrig.