Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Døde drenge kan ikke sms'e - og andre klamme historier


Beskrivelse


Seks gyserhistorier blandt andet om motorsave, skrig i skoven og mord, varulve, zombier og hævn. Med inspiration til dine egne gyserhistorier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. jan. 2014

Novellesamling med 6 gyser noveller for børn fra 10-13 år. Forsiden er ret voldsom med en blodig dreng med motorsav, og den refererer til historien Sommerlejr. Bagsidetekst præsenterer de seks historier, og fokuserer også på "det gysende".

Historierne er blevet til i et samarbejde mellem forfatter og skoleelever i 4. og 5. klasser i Svendborg. Det beskrives kort i bogens forord. Der bruges jeg-fortæller i novellerne, og parallellen, hvis det var film, ville være point of view. Hvad enten det er som offer eller måske morder, så fungerer det. Mest foruroligende i titelhistorien Døde drenge kan ikke sms'e, hvor Kristoffer har forladt sin døende ven Simon på nogle glatte sten, hvor han faldt. Kammeraten Adam har Simons telefon, og sender skræmmende sms'er til jeg-fortæller, Kristoffer. Der er en vis realisme i nogle af gyserne, der balancerer det overnaturlige. Der er dog også genrekonventionelle gysere med en pointe, der kan slutte modsat af det forventede, som fx i Den omvendte varulv. Efter hver historie angives hvilke tre elementer, som klasserne har valgt skal indgå i historierne fx sammensyede øjne i Dødskørsel.

Vi har mange gysere, også med noveller. Disse er i familie med gysere af Kenneth Bøgh Andersen, i sværhedsgrad sådan lige i mellem fx Fra den mørke side og Helt forkert nummer - og andre gys.

Seks gysernoveller der fungerer og underholder målgruppen med en vis grad af realisme, og med fokus på gyset og genrens konventioner.


Weekendavisen

d. 24. jan. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 24. jan. 2014