Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Doktor Watsons beretning om Sherlock Holmes og det plettede bånd


Beskrivelse


Krimi. En ung kvinde føler sig truet på livet, men kan ikke forklare hvorfor. Derfor beder hun Holmes om hjælp. Han og dr. Watson påtager sig den farlige og indviklede opgave.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg

d. 18. dec. 2018

Denne beretning om Sherlock Holmes og det plettede bånd er nr. 6 i Krimi-let serien. Bogen er oversat af Robert Fisker i et let og flydende sprog. Typografien er stor og let læselig, og der ergod luft mellem linierne, hvilket også er medvirkende til at forøge læsbarheden. Historien kendes fra andre steder bl.a. Skandale i Böhmen og andre noveller fra 1977, hvor Doktor Watsons beretningom den berømte Holmes dog hedder Det brogede bånd. Handlingen går i al sin enkelthed ud på, at Holmes løser gåden omkring den mystiske hvæsende lyd, som to søstre hører om natten og som koster denene livet. Det er stedfaderens skrantende økonomi, der driver ham til at myrde, idet han ved sine steddøtres giftemål skal betale en sum penge, som deres mor har nedfældet i sit testamente indensin død. Historien er spændende og let at gå til også rent omfangsmæssigt. Bogen er forsynet med fire helsides sort/hvide illllustrationer af Erik Claudel. De lægger sig tæt op af indholdet, erfaktisk rent tekniskog kunstnerisk noget primitive og uinteressante. Fra 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 18. dec. 2018

Bogen her (i Krimi-let-serien) er en ny udgave/oversættelse af The Speckled Band, som på mange måder minder om Polo-udgaven fra Munksgaard i 1983: Det brogede bånd. Det er også under dennetitel Basis anviser placeringerne i voksenudgaverne, Bl.a.: De bedste Sherlock Holmes historier, S.H. mysterier og den bearbejdede udgave fra Facet i 1985. Det er stadig en perle, som langt overgårde sædvanlige krimier for børn. Dr. Roylott er kommet hjem fra Indien. Han er stedfar til tvillingerne Julie og Helen. Rejser de hjemmefra, fortæller testamentet, hvor meget de skal have af deresafdøde mors formue, og han selv vil være på falittens rand. Derfor må pigerne kort før deres bryllup skaffes af vejen. Her er spænding for alle pengene, og S.H. klarer skærene. Bogen kan selvlæsesfra 12 år og vil give en god læseoplevelse. De gode læsere vil helt automatisk gå videree i de mange bind af Conan Doyle. Bogen illustr. støtter teksten på bedste vis. Findes Polo-bogen påskolebiblioteket, så bliverdenne udgave blot et supplement.