Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen der fik en hunds hjerte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En ond dame stjæler en drengs hjerte og giver ham i stedet en hunds. Men drengen rejser ud for at finde det igen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 1. sep. 2016

En ond dame stjæler en drengs hjerte og giver ham i stedet en hunds. Men drengen rejser ud for at finde sit hjerte igen. For den tænksomme læser fra ca. 9-10 år og opefter.

Da den lille dreng med en hunds hjerte rejser ud for at få sit eget "drenge-hjerte" tilbage møder han en masse dyr på sin vej, som også har fået stjålet deres hjerte. Han samler dem alle op på sin rejse, og lover dem også at skaffe dem, deres hjerter tilbage. Men rejsen bliver lang og hård for det er vinter og kulden er streng. Og langsomt bliver drengen mere og mere hund, som det hjerte der banker i ham. Bogen er illustreret af Kamila Slocinska som blandt andet også har tegnet til Køteren.

Det er en meget hjertevarm og trist fortælling om en dreng som leder efter sit hjerte, og sin forsvundne lillesøster ... og måske også sin mor. Det er en fantaserende fortælling om mod og ukuelighed, og om små dyr der kan reddes. Det er en fortælling som er velegnet til at læse højt, og som oplæg til samtale mellem børn og voksne. Det er en flot bog som ikke er let, men den er smuk på sin egen måde, og den er ikke bange for, at kræve noget af sin læser.

Det er lidt den samme historie om kampen mod en trist skæbne som i PapirdrengenHistorien om hønsepigen og Historien om hønsepigenDet er lidt den samme historie om kampen mod en trist skæbne som i Papirdrengen og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. okt. 2016

af

af

Bent Rasmussen

d. 18. okt. 2016


Weekendavisen

d. 9. sep. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 9. sep. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 69, nr. 8 (2016)