Bøger / faglitteratur

Dressur for islænder : træningsmetoder i Danmark og Island


Beskrivelse


Træningsmetoder der er tilpasset islænderens særlige forhistorie, forudsætninger og behov. Med dressurøvelser til forskellige typer islandske heste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. maj 2009

Oplagt til såvel begyndere som mere erfarne islænder-heste-folk, men kan nydes af alle, der holder af den vilje- og bomstærke islænder-hest, de mange flotte fotos gør det blot at bladre til en nydelse.

Herlig hestebog, der både lokker dygtigt med forfatternes tydelige entusiasme, og med mange flotte fotos af islændere, i fri natur og under dressur. Forfatterne er erfarne hestefolk. Halldór Gisli Gudnason opdrætter og tilrider på Island. Heidi Philipsen rider indtil 2001 varmblodsheste, men skifter til islændere. Og netop de 2 hestekulturer supplerer hinanden glimrende i bogen. En lille detalje man som hesteelsker ikke kan stå for er at bogen ikke alene præsenterer forfatterne, menneskene, men naturligvis også islænderne, Siggi, Mélnir, Nori, Ejsar og Sindri. Bogen fortæller både de indfødte og danskfødte hestes historie. Bogens sympatiske horsemanship har udgangspunkt i hestens naturlige flokadfærd og krops-kommunikation. Træningsmetoder, instruktive fotos, lige fra arbejdet med den rå uuddannede islænder til konkurrenceridt, og afsnit om bl.a. fodring og sygdomme. Et flot citat fra bogen: "Man må vise hesten vejen på en måde, hvor man udtrykker, at man tør tage ansvar, og at man er modig, rolig og retfærdig". Så let og så svært er ægte lederskab.

Eneste bog på dansk alene om dressur af islændere, dog andre bøger om islændere, hvor emnet berøres. Et kærkomment must på hylden.

En rigtig godbid for de mange som er fascinerede af den islandske hest.