Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drømmen der brast


Beskrivelse


Livs jagt på drengene, der har overfaldet hende, fortsætter. Men nu ser det ud til, at hun er kommet ud, hvor hun ikke kan bunde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2010

af

af

Mads Overmark

d. 11. nov. 2010

Bogen henvender sig til læsesvage børn i 6.-8. klasse og kan anvendes som en del af et læsekursus med vægt på indholdslæsning, arbejde med krimigenren eller som fritidslæsning.

Tredje del af serien Hævnens labyrint om Liv der forfølger tre drenge for at få hævn for overfaldet i første bog. Turen er kommet til Anders. Han pusher stoffer, og Liv udtænker en plan, så politiet kan få fat i ham. Tingene forløber ikke helt som forventet og hun ender i overhængende livsfare. Hun bliver reddet, men slutningen er ikke ubetinget lykkelig. Sproget er nutidigt og enkelt. Handlingen er overskuelig og passer godt til de børn, der ellers helst er fri for bøger. Liv er handlekraftig, selvstændig og lækker. Hun vil sikkert falde i en del drenge og pigers smag. Serien bør læses kronologisk.

Krimier for unge er bestemt ingen mangelvare, men som regel er der blandet træk fra gysergenren i. Er bøgerne i serie er det oftest som afsluttede bind. Bogen her adskiller sig på begge punkter.

Serien fortsætter på samme handlingsmættede niveau og bør have appel til de unge, der skal motiveres til at læse.