Bøger / skønlitteratur / roman

Dukkebarn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. På en psykiatrisk sikringsanstalt opskræmmes patienterne af dødsfald, som skyldes en mare, der piner dem om natten. Plejeren GB undersøger sagen og kontakter vicekriminalkommissær Jack Caffery, som samtidig må håndtere en sag, hvor politidykkeren Flea Marley er kommet i klemme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 4. sep. 2014

Engelsk krimi for dem, der kan lide kvalitet i sprog og plot, og som ikke er sarte med hensyn til uhygge.

Mo Hayder (f. 1962) kommer her med sin fjerde krimi med politimanden Jack Caffery fra Bristol. Scenen er en psykiatrisk sikringsanstalt for meget syge eller farlige patienter. De opskræmmes af rygter om en genganger, en mare, som sætter sig på folk om natten og driver dem i døden. Flere dødsfald er indtruffet og endnu flere lurer i de lange mørke korridorer og trange sikringsceller. Plejeren GB begynder en undersøgelse af sagen. Det går hurtigt op for ham, at der er en uhyggelig forbryder på spil, og han kontakter Caffery, der sideløbende er igang med en sag om en forsvunden kvinde, en sag, der involverer politidykkeren Flea Marley (som vi kender fra tidligere i serien). Det er en rigtig velskrevet krimi med et højt spændingsniveau, godt plot, intens miljøskildring og fine persontegninger. Men altså også uhyggelig, både på det psykologiske plan og med makabre detaljer.

Det er som sagt fjerde krimi med Jack Caffery, som vi senest traf i Væk, 2013. Hayder er absolut på højde med Karin Slaughter med hensyn til godt spændings- og plot-håndværk, og Hayder er endnu bedre sprogligt og til personbeskrivelse.

Engelsk krimi i den rigtig gode ende, både med hensyn til sprog, spænding, plot og persontegning. Ikke for sarte sjæle, den kravler virkelig ind under huden med uhygge og barske detaljer.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2014

af

af

Lida Wengel

d. 19. nov. 2014

Dukkebarn er spændende lige til det sidste, uhyggelig og svær at lægge fra sig. Læs den endelig, hvis du tør! Lad det være sagt med det samme: Dukkebarn er den uhyggeligste bog, jeg har læst længe. De...