Bøger / skønlitteratur / roman

Elskede Elijah


Beskrivelse


7-årige Elijah bliver adopteret af en kærlig familie efter at have oplevet grusom omsorgssvigt i sin tidlige barndom. Men hvordan skal det gå, når man har en ond troldmand indeni sig?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 30. apr. 2014

Adoption, omsorgssvigt og forsøget på at skabe en familie er omdrejningspunktet i romanen her. Så alle, primært kvinder, vil føle sig godt underholdt, hvis man er til familiedramaer.

Nikki og Obi har efter mange spontane aborter og et dødfødt barn opgivet tanken om at blive forældre. De adopterer i stedet den 7-årige dreng Elijah, som har været meget igennem sin korte levetid, hvilket hans arrede krop vidner om. Hvad der er hændt ham, er der ingen der ved og det kræver en stor mængde kærlighed og tålmodighed at blive en hel familie. Men noget er helt galt, for Elijah mener nemlig, at der bor en troldmand i ham, som vil gøre hans kære ondt. Indimellem beretningen om den lille familie, hører vi historien om Elijahs barndom gennem breve fra hans biologiske mor, som lider af en psykisk sygdom. Troldmanden lurer hele tiden i baggrunden. Det er en velskrevet barsk roman med gode betragtninger og beskrivelser af omsorgssvigt, savn og besættelse. Watson er børnesygeplejerske og har tidligere udgivet Små solfugle i det fjerne.

På mange måder minder den om Det gode i dig af Linda Olsson, hvor temaet også er omsorgssvigt, adoption og ødelagte sjæle. Andre bøger om omsorgssvigt findes Drengen på stigen af Søe eller En dreng af Lundme.

Velskrevet roman, der har gode betragtninger om en drengs ødelagte sjæl på grund af barske oplevelser som helt spæd. Drengens barndom påvirker hans opfattelse af kærlighed og der skal en hel særlig slags opmærksomhed til for at føle sig elsket. Målgruppen er kvinder.


litteratursiden.dk

d. 20. maj 2014

af

af

Arne Larsen

d. 20. maj 2014

Man gjorde et barn fortræd kunne være undertitlen på denne gribende og barske historie om børnemishandling, religiøst vanvid og kærligheden mellem mor og barn. Elijah er syv år gammel. Hans mor, Deb...