Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En tordenagtig forelskelse


Beskrivelse


Adrian elsker somrene hos morforældrene på Læsø. Granfar er billedhugger, i atelieret står den dejligste pigeskikkelse. Adrian forelsker sig, han puster liv i skulpturen, det fører ham ud ud på den første forelskelses tour de force.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 31. mar. 2011

For børn, især 9-12-årige drengebørn i præpuberteten. Bogen vil finde sin naturlige plads i danskundervisningen på mellemtrinnet.

Bent Haller har væsentligt forfatterskab for mennesker i alle aldre bag sig. Denne titel føjer endnu et anderledes værk til de øvrige udgivelser. Adrian elsker somrene hos bedsteforældrene på Læsø. Granfar er billedhugger, i atelieret står den dejligste pigeskikkelse, Adrian forelsker sig og puster liv i skulpturen. Det fører ham ud på den første forelskelses tour de force. Haller skildrer veloplagt, hvordan Adrian gennemlever alle forelskelsens kvaler. Han leger med sprogets mange udtryk, Læsø er befolket af et finurligt persongalleri, der er referencer til Bibelen, til H.C. Andersen og folkeeventyret, og alle barndommens somre integreres i skildringen af sommer hos morforældrene. Omslagsillustrationen giver associationer til loftsfreskoerne i Det Sixtinske Kapel.

Tematisk knytter bogen sig til andre dele af forfatterskabet som fx Wildsvin,Knut og Køter, Historien om Hønsepigen og fortællingen om Silke. Også forfattere som Bent Rasmussen og Peter Mouritzen har skrevet bøger for børn og unge, hvor grænserne mellem fantasi og virkelighed flyder. Det afgrænsede miljø på Læsø minder om Ole Lund Kirkegårds lillebyuniverser, og legen med ord og begreber genkendes fra Benny Andersen og Snøvsen.

En bog med tyngde og litterær kvalitet Den er muligvis lidt svært tilgængelig for målgruppen, men formidling og oplæsning vil hjælpe.


Berlingske tidende

d. 17. juni 2011

af

af

Mai Misfeldt

d. 17. juni 2011


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2011

af

af

Liselotte Wiemer

d. 6. juni 2011


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 5 (2011)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 64, nr. 5 (2011)