Bøger / skønlitteratur / roman

Et års barndom


Beskrivelse


Stella er 10 år, da hun flytter ind hos sin farmor og farfar. Vi følger hende gennem et års tid, hvor savnet efter forældrenes anerkendelse og accept er hendes allestedsnærværende følgesvend på trods af bedsteforældrenes bestræbelser efter at give hende et godt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 25. feb. 2019

Fortielser og løgne kan få et barn til at visne, anerkendelse og opmærksomhed kan få det til at blomstre. Fin erindringsroman til læsere, der vægter personskildring og tidsbilleder højere end spænding og tempo.

Stella er 10 år da hun flytter ind hos sin farmor og farfar. I starten tror Stella at hun er på besøg, men det går hurtigt op for hende, at hun er vanskelig og derfor ikke længere kan bo derhjemme. Vi følger Stella gennem et års skolegang, leg med veninder, besøg hos familiemedlemmer og fascinationen af dansklæreren Frøken Mikkelsen, der ser alle eleverne der, hvor de er. Savnet efter forældrenes anerkendelse og accept bliver dog hendes allestedsnærværende følgesvend og selvom farmoderen og farfaderen gør, hvad de kan for at tage sig af hende, har de nok i deres egen dagligdag og overser ofte Stellas behov.

En lavmælt og alligevel knugende fortælling om et omsorgssvigtet barn, der hele livet længes efter forældrenes kærlighed. Meget fortælles mellem linjerne, alligevel er Stellas følelser og tanker rigtig fint beskrevet og fortællingen om 1950'ernes hverdagsliv i en provinsby, set gennem barneøjne, virker autentisk og realistisk.

Dreng af tid og stedBellmans guitar og Bellmans guitar skildrer også (børne)livet i 1950'erne, hvor de voksnes opførsel ofte skaber misforståelser og undren. Begge foregår dog i KøbenhavnDreng af tid og sted og skildrer også (børne)livet i 1950'erne, hvor de voksnes opførsel ofte skaber misforståelser og undren. Begge foregår dog i København.