Bøger / skønlitteratur / roman

Etta og Otto og Russell og James


Beskrivelse


Etta er 83 og begyndt at glemme. Hun har et stort ønske om at se havet og beslutter at vandre de 3000 km fra den lille canadiske prærieby, hvor hun har levet hele sit liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2015

af

af

Jette Landberg

d. 24. juli 2015

83-årige Etta har et stort ønske tilbage, hun vil se havet og begiver sig afsted på den 3000 km lange vandring tværs over Canada. Det bliver en rejse i hendes liv i en lille, støvet canadisk prærieby. For alle yndere af familieromaner og livshistorier.

Da Etta begynder at glemme, vil hun af sted mod havet, før det er for sent. Hun pakker det nødvendige og forlader gården og ægtemanden Otto. Vandringen bliver en rejse ud og ind ad virkeligheden, gennem det 20. århundrede og gennem de valg man tager i livet. Vi får historien om en ungdom i 2. verdenskrigs skygge, venskab og kærligheden mellem Etta, Otto og Russell. Etta har følgeskab af den meget menneskelige prærieulv James. Det er canadiske Emma Hoopers første roman, som er blevet flot modtaget.

Flot og anderledes skrevet debutroman med et stænk af magisk realisme fra et canadisk miljø, som ikke mange kender til her i landet.

Bøger om at vandre er en trend i vores fortravlede tid, fx Espedals Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandtElizabeth er forsvundet. Ligeledes er ukuelige gamle mennesker oppe i tiden som fx Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, der er mere humoristisk end bogen om Etta. Hoopers bog giver et historisk billede af livet i en lille canadisk prærielandsby og forholdene for canadiske soldater under 2. verdenskrig. Demens er også et emne for flere forfattere bl.a. Elizabeth er forsvundet, hvor demensen er langt mere udfoldetBøger om at vandre er en trend i vores fortravlede tid, fx Espedals Gå. Ligeledes er ukuelige gamle mennesker oppe i tiden som fx , der er mere humoristisk end bogen om Etta. Hoopers bog giver et historisk billede af livet i en lille canadisk prærielandsby og forholdene for canadiske soldater under 2. verdenskrig. Demens er også et emne for flere forfattere bl.a. Elizabeth er forsvundet, hvor demensen er langt mere udfoldetBøger om at vandre er en trend i vores fortravlede tid, fx Espedals Gå. Ligeledes er ukuelige gamle mennesker oppe i tiden som fx Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, der er mere humoristisk end bogen om Etta. Hoopers bog giver et historisk billede af livet i en lille canadisk prærielandsby og forholdene for canadiske soldater under 2. verdenskrig. Demens er også et emne for flere forfattere bl.a. , hvor demensen er langt mere udfoldet.


litteratursiden.dk

d. 11. feb. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. feb. 2016

Varm, rørende og helt unik fortælling fra Canada om den 83-årige Etta på sit livs vandretur, om mændene i hendes liv – plus en enkelt talende prærieulv. Måske skulle jeg tage væk, sagde Etta. Et sted ...