Bøger / faglitteratur

Familiens julebog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2015

af

af

Merete Trap

d. 28. okt. 2015

Julen er hjerternes fest, men det er også traditionernes højtid. Denne bog giver et hyggeligt overblik over, hvad der satte gang i juleriet og hvor alle traditionerne stammer fra. Bogen henvender sig til hele familien, men skal formidles til børn af voksne.

Der gives en bred gennemgang af julens traditioner. Bogen er delt op i afsnit, som omhandler både forhistorie, mad, sange m.m. Afsnittene har overskrifter som fx "Julekalendere og julegaver", "Julens post", "Dørpynt", "Julegodter", "Juledrikke" og "Sanglege", for blot at nævne nogle. Bogen afsluttes med H.C. Andersens eventyr "Grantræet". Teksten er suppleret med gamle stik, fotos og tegninger. Forfatter Ulla Dietl er journalist og har senest udgivet Spirebogen.

En underholdende og bredt favnende, kalejdoskopisk gennemgang af hvad vi kan betegne som "vores jul". Man kan som læser vælge at bruge bogen som inspiration til afholdelse af en traditionel jul, man kan bruge den som information omkring baggrunden for vores jul, eller man kan bruge den som bladre- og hygge-julelæsning.

Kan sammenlignes med andre udgivelser om traditioner, som fx Familiens bog om årets traditionerKastaniegaardens julebog, som heller ikke er specielt henvendt til børn. Af andre hyggelige udgivelser om juletraditioner, er det værd at nævne Kastaniegaardens julebogKan sammenlignes med andre udgivelser om traditioner, som fx Familiens bog om årets traditioner, som heller ikke er specielt henvendt til børn. Af andre hyggelige udgivelser om juletraditioner, er det værd at nævne .