Bøger / faglitteratur / mønstre

Filt tøj og ting


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vejledning i fremstilling af stof ved filtning, og modeller til tøj og accessories i filt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Conni Boll Christensen

2008

Lækker og indbydende filtebog for sy- og filteglade lånere, der gerne vil udvide garderoben med bl.a. bluser, jakker, frakker og kjoler lavet af beklædningsfilt.

Charlotte Buch har arbejdet med både traditionelle og moderne filteteknikker i mange år. Hun har afholdt mange kurser og udgav i 1999 Arbejdshæfte til beklædningsfilt, som indeholder forskellige arbejdsbeskrivelser. Nu kommer så denne smukt illustrerede bog med mønstre/opskrifter bl.a. til tøj primært fremstillet af maskinelt bearbejdet nålefilt. Der er en kort oversigt over velegnede redskaber og materialer, korte omtaler af filtning, krympning og mønsterforstørrelser. Og så er der alle de flotte modeller, hvor der er noget for en hver smag. En yndefuld balletkjole, smukke studenterkjoler, smarte frakker og jakker, klassiske kjoler og farverige bluser men også lidt mindre projekter som fx tasker, puder og slippers. Der er register, forhandlerliste og et løst mønsterark.

De fleste af bibliotekets mange filtebøger indeholder fortrinsvis accessories, mindre ting til hjemmet og filtede dyr. Opskrifter/mønstre på bluser, veste og jakker findes i Vild med filt af Marianne Brostøm, som i sit forord takker kapaciteten Charlotte Buch for inspiration.

Filteglade lånere bliver glade for denne flotte bog med nemme og overskuelige arbejdsvejledninger for både begyndere og øvede filtere, som også behersker en symaskine.Informationer og udgaver