Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Fine & farverige årstider - du selv kan hækle


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter på hækleprojekter, der passer til de forskellige årstider. For eksempel: blomster til forår, strandtaske til sommer, duftpose til efterår og gavebånd til jul.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2014

af

af

Laura Michelsen

d. 6. nov. 2014

Hækleidéer til kreative, farveglade og øvede hæklere.

Bogen rummer idéer til hæklede ting og sager til hjemmet, fx grydelapper, dækkeservietter og hætte til sylteglas, til dig, fx tørklæde, strandtaske og I-phone-sleeve og til pynt som blomster, påskeæg og guirlande med vimpler. Opskrifterne er samlet og inddelt med udgangspunkt i årstiderne, hvilket afspejles både i funktion og farvevalg. Først i bogen findes oversigter over de materialer, farver og forkortelser, der anvendes i bogen, samt en forklaring af de forskellige hæklemasker. I opskrifterne er de skiftende farver på garnet markeret med farvet skrift.

Der er mange fine idéer og knald på farverne og fantasien i denne lille hæklebog, der med sit vrimlende og spraglede udtryk vil lukke op for kreativiteten hos nogle og virke forvirrende på andre. Man fornemmer tydeligt idérigdommen og farve- og hækleglæden hos forfatteren. Layoutet signalerer mere børnebog end voksenbog. Opskrifterne kan godt virke lidt uoverskuelige med de mange forkortelser og forvirrende med de mange farver, selvom idéen med at angive garnfarve med skriftfarve i teorien er god.

Forfatterens Fine & farverige firkanter - du selv kan hækle fra 2013 er i et langt mere vellykket layout og giver et mere samlet indtryk.