Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Født ved midnat


Beskrivelse


Den 16-årige pige Kylie bliver af sin mor sendt til "Shadow Falls", som er en sommerlejr for unge med adfærdsproblemer. Kylie finder hurtigt ud af, at det ikke er nogen almindelig sommerlejr, da de unge ikke er helt almindelige. De har alle paranormale evner, og nogle er varulve eller vampyrer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 1. juni 2011

Her er endnu en bog i den efterhånden lange strøm af skønlitterære udgivelser, der omhandler unge vampyrer, varulve, feer etc. Fanskaren af denne genre er stadig stor, så foreliggende bog skal nok blive slugt som de andre. Den mørke og lidt dystre forside peger tydeligt hen mod gotisk uhygge og mystik. Bogen formidler sig selv. Målgruppen er de 12-16-årige piger.

Forfatteren optræder for første gang på dansk. Den gode gotisk/romantiske forside er stemningsfuld med teenager-appel. Bogen er en naturlig udvikling af bølgen af ungdomsbøger om overnaturlige menneskelignende væsener. Her er hele menageriet af overnaturlige væsener samlet på et sted - nemlig en sommerlejr for adfærdsvanskelige unge. 16-årige Kylie har mange eksistentialistiske problemer i sin dagligdag. Lejrens unge er alle overnaturlige væsener, og nu skal Kylie finde ud af, hvilken slags hun er. Hun gennemlever flere kriser og intriger, inden hun finder svar på sine mange spørgsmål. Bogen er skrevet i et flydende og mundret sprog, der sammen med den læsevenlige typografi gør læsningen ubesværet og bekvem. Hovedpersonen, Kylie er godt og dækkende beskrevet, og det gode plot og den veldisponerede historie gør, at læseren flyver igennem historien.

Bogen vil interessere de læsere, der i forvejen er fortrolige med Tusmørke-serien af Stephenie Meyer og Nattens Hus af P.C. Cast.

Sommerlejr-miljøet er interessant og anderledes. Bogen er spændende og underholdende, og vil helt sikker fænge hos målgruppen.