Bøger / faglitteratur / erindringer

Forsvundet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Margaret Wilcox arbejder i Libyen, da hun møder og gifter sig med Hadi. Efter datteren Tanya's fødsel forandrer Hadi sig. Han kidnapper datteren og der går 14 år før mor og datter genforenes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 21. aug. 2009

Læsere af Virkelighedens verden vil ikke blive skuffede over denne farverige, dramatiske livshistorie, der hører til i den bedre ende af serien.

Ung, naiv, moderne kvinde besnæres af charmerende mand med muslimsk baggrund. Efter kort tids ægteskab slår kulturforskellene igennem. Manden synes at ændre karakter, og hvis der er børn i ægteskabet, giver det yderligere komplikationer. Det er beskrevet før. I dette tilfælde er det en australsk kvinde med indbringende jobs og et glamourøst liv, der må sande, at der bag hendes ægtemands kultiverede og charmerende overflade gemmer sig en kontrollerende og sygeligt jaloux mand. Det ender med mandens kidnapning af datteren, og forfatteren må gennem 14 års seje kampe, før hun bliver genforenet med hende. Bogen er ikke fri for de klicheer, som hører med til genren, men forfatteren udtrykker sig ubesværet omend lige lovligt detaljeret. Hendes skæbne griber læseren, hvorimod beskrivelsen af manden og datteren står svagere.

Blandede ægteskaber og børnebortførelser er populært stof, senest behandlet i Helle Amins Genforenet, 2008, i samme forlagsserie.

En effektiv, underholdende, dramadokumentarisk beskrivelse af et eksotisk eventyr, der ender i et mareridt. Vil helt sikkert appellere til genrens trofaste kvindelige læsere.