Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forvandlet


Beskrivelse


Måns bliver af sin mor overtalt til at skifte skole. Den nye kostskole er meget underlig. Hvorfor er der tremmer for vinduerne? Hvorfor skal alle skolens elever bære et kors om halsen? Efterhånden begynder Måns at finde frem til sagens sande sammenhæng.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 26. sep. 2013

Denne bog henvender sig til drenge og piger fra 10 år, der kan lide historier om vampyrer og andre overnaturlige væsener i den lettere og mere humoristiske ende af fantasygenren.

Forsiden med skolen indikerer fint målgruppe og genre. Herværende svenske børnebog er en fortælling om en skole for overnaturlige væsener. Der er flere titler på dansk af forfatteren. Måns' mor overtaler ham til at skifte skole. På den nye kostskole undrer Måns sig over mange ting: Eleverne låses inde om natten, der er tremmer for vinduerne, og alle skal bære et kors om halsen. Måns får hurtigt venner på skolen - bl.a. den frigjorte pige, Felicia, som har én ting til fælles med Måns: De kan begge forvandle sig til katte, og de foretager sammen natlige togter uden for skolen. Sproget er klart og letflydende. Fortælletempoet er roligt fremadskridende, og det er Måns selv, der fortæller historien. Måns fungerer fint i fortællingen som reflekterende jeg-fortæller.

Læserne bør selvfølgelig stifte bekendtskab med Harry Potter-serien, der også omhandler en meget speciel kostskole. Anbefales kan også Tamora Pierces fantasyserie,Magiens cirkel, der handler om unge. der kommer på en skole, hvor de skal lære at kontrollere og udvikle deres latente magiske evner.

Det er en elementært spændende og velskrevet bog, der bevæger sig i et roligt tempo. Det er let at identificere sig med Måns, da han beretter meget om sine følelser og tanker. Det specielle kostskolemiljø vil helt sikkert fænge hos målgruppen.


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Mårten Arguimbau

d. 17. jan. 2014