Bøger / skønlitteratur

Gammelbogen II : død og hygge på plejehjemmet


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Gammelfestivalen Død og hygge på plejehjemet.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2014

af

af

Jette Landberg

d. 17. juli 2014

En række kendte forfattere giver deres bud på, hvordan det er at blive gammel, fulgt op af redaktørens fine reportage fra Plejehjemmet Tusindfryd. Læsestof for plejepersonale, ældre, pårørende og studerende, samt naturligvis deltagerne i den kommende Gammelfestival.

I 2010 udkom Gammelfestivalen, også redigeret af Michael Svennevig. Bogen her lægger ligeledes op til en Gammelfestival i oktober på Frederiksberg. Redaktøren besøgte Tusindfryd på Frederiksberg, deltog i onsdagsbaren, lagde øjne og ører til erindringer og betragtninger fra beboere og personale. Disse historier udgør anden del, den første består af digte og prosa om alderdom. Her er mange kendte navne med som fx Jens Blendstrup, Kirsten Thorup og Charlotte Strandgaard. Enkelte børn og unge kommer også med deres syn på det at være gammel. Svennevig har forlaget Epigraf, der bl.a. arrangerer en række kulturfestivaler.

Forfatternes tekster er i tråd med den første bog, fine at læse, men der findes efterhånden en del tekster om emnet. Rigtig interessant bliver bogen med de små reportager fra Tusindfryd, her er mange vinkler på plejehjem, beboere og døden, fremragende observeret af Svennevig.

Antologien Ældrestyrken vil påvise gamles styrker. Svennevig afdækker den sidste tid, demensen, plejehjemmet og døden på en livsbekræftende måde.Informationer og udgaver