Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Genfærdets hævn


Beskrivelse


Fantasy. Da mennesker verden over bliver dræbt af uhyggelige spøgelser, ser det ud til, at redningen er nær i form af den 14-årige Jade Thomsen. Desværre viser det sig, at Jade ikke har tænkt sig at redde menneskene, men er i gang med at danne en hær af blodspøgelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Merete Trap

d. 27. nov. 2013

Dette er en gyser/fantasy-roman for større børn samt unge. Den lyseblå/gule forside vil ikke fange målgruppens interesse.

I byen Hillbrough og verden over sker der underlige ting. Folk bliver dræbt af spøgelser, hvad sker der dog? Da den 14-årige Jade Thomsen står frem, og siger at hun kan tale med spøgelserne og kontrollere dem, ser det ud til at frelsen er nær. Men Jade er ikke den hun udgiver sig for at være, og hendes formål er ikke udelukkende af det gode. For Jade er ude på hævn, og hun er i gang med at danne en hær af blodspøgelser. Journalisten Mara og hendes venner er på sagen, og snart viser det sig, at de også selv er involverede i en historie, der går mange år tilbage i tiden. Denne roman er en mærkelig blanding af fantasy og gyser, men egentlig er plottet som udgangspunkt interessant. Desværre skæmmes det af en forvirrende struktur, mange personer at holde styr på samt mange løse ender. Desuden virker det underligt at personernes navne er amerikanske, mens miljøet virker dansk. Dette er 19-årige Karen Riskjær Boysens anden roman.

Historien om en hær af blodspøgelser, kan minde om plottet i nogle af Dennis Jürgensens romaner, som fx Kadavermarch, første gang udgivet i 1991, uden dog at komme på niveau med disse.

En gyser/fantasy-roman for de største børn samt unge. Bogen indeholder et udmærket plot, men skæmmes desværre af det store persongalleri, mange løse ender samt en haltende struktur.