Bøger / skønlitteratur / roman

Giganternes fald


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om det 20. århundredes historie fortalt gennem 5 familier fra England, Wales, Rusland, Tyskland og USA. Her koncentreret om tiden omkring 1. verdenskrig, og tidens store emner: fagforeningernes kamp mod den herskende klasse, kvinders kamp for stemmeret, den russiske revolution og første verdenskrig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. okt. 2010

Der vil være rigtig mange læsere til denne murstensroman : alle de, der kan lide en god bred historisk underholdningsroman, som er lige til at gå til, og som man kan få til at strække rigtig længe - 934 sider - og så kommer der endda 2 bind mere.

Ken Follett behøver ingen nærmere præsentation. Giganternes fald er første del af en serie på 3, som tilsammen skal dække det 20. århundrede. Historien bliver fortalt via 5 familier, som på en eller anden måde får noget af gøre med hinanden. Der er minearbejderfamilien Williams i Wales, den adelige engelske familie med jarl Fitzherbert, hvis kone stammer fra Rusland, familien Pesjkov, som arbejder på fabrik i St. Petersborg, diplomatfamilien von Ulrich fra Østrig og Tyskland og den amerikanske familie med senator Dewar. I bind 1 er handlingen koncentreret om tiden omkring 1. verdenskrig, og vi stifter bekendtskab med mange af tidens store emner: fagforeningernes kamp mod den herskende klasse, kvinders kamp for stemmeret, den russiske revolution og første verdenskrig. Ligesom i Jordens søjler er Ken Folletts research helt i top, han maler med den brede pensel, og hans beskrivelser, om det er kulminens støvfyldte luft eller den elegante middag som bliver serveret for Kong George V, virker meget præcise.

Bogen har samme brede appel som Rutherford og Falcones.

Ken Follett skriver, så det fanger fra starten, og siderne vender sig nærmest af sig selv. Giganternes fald er, tør jeg godt sige, en underholdningsroman i en klasse for sig.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2010

af

af

Henriette Olesen

d. 11. okt. 2010

Tiden omkring første verdenskrig og tidens store emner: fagforeningernes kamp mod den herskende klasse, kvinders kamp for stemmeret, den russiske revolution .. ’Giganternes fald’ er det første bind i ...


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. sep. 2010


Berlingske tidende

d. 22. okt. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 22. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 4. okt. 2010

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. okt. 2010


Børsen

d. 28. sep. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 28. sep. 2010