Bøger / faglitteratur / opskrifter

Glutenfri og mælkefri hverdagsfavoritter : med alt fra madpakken til desserten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 26. juli 2016

En kogebog til dig, der har mælke- eller glutenallergi eller bare gerne vil undgå mælk, gluten og raffineret sukker i kosten.

Kogebog med gluten- og mælkefri opskrifter. Indledningsvis er der en række afsnit om fødevareallergi (mælke- og glutenallergi), tips til indkøb og om at være på ferie når man har allergi, glutenfri bagetips og en gennemgang af fødevarer uden gluten og mælk. Hertil nogle afsnit om alternativer til mel, sødemidler, stivelse, fortyknings- og hævemidler. Bogens 112 opskrifter omhandler morgenmad, frokost og aftensmad samt kager og brød. Der er symboler ved opskrifterne for nødder og æg. Karina Villumsen er farmakonom og helsevejleder og blogger om kost i forhold til forskellige allergier. Hun har udgivet 3 kogebøger om kost uden mælk og gluten, senest Is og kolde desserter - uden mælk eller gluten.

Opskrifterne er nemme at gå til og med lettilgængelige råvarer. Dog er nogle af erstatningsprodukterne for mel, æg, stivelse og hævemidler ingredienser, der kun kan købes i specialbutikker. Der er meget relevant information om råvarer og allergier samt nyttige fakta om erstatninger for fødevarer, der kan give allergi.

Sammenlignes bedst med KVs Det mælkefri køkkenFemme foodNaturlig mad. Andre bøger som udelader mælk og gluten kunne fx være Femme food eller Naturlig madSammenlignes bedst med KVs Det mælkefri køkken. Andre bøger som udelader mælk og gluten kunne fx være eller Naturlig madSammenlignes bedst med KVs Det mælkefri køkken. Andre bøger som udelader mælk og gluten kunne fx være Femme food eller .