Bøger / faglitteratur / kogebøger

Grøndahl's mad & vin fra Italien : opskrifter og livsnydertips fra den hemmelige italienske madklub "Guldgaflerne"


Beskrivelse


Klubben består af unavngivne mesterkokke og madeksperter, der arbejder med at udvikle og forfine de klassiske retter fra alle hjørner af Italiens 20 regioner, hvorfra de opskrifter og tips der fylder bogen stammer. Med vintips samt beskrivelse af steder og restauranter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2013

af

af

Kent Skov

d. 11. nov. 2013

På linje med Grøndahls andre bøger, der blander gode opskrifter med restauranter, kulinariske oplevelser og egnsbeskrivelser.

Det erfarne forfatterpar har beskæftiget sig med italiensk mad og kultur i mange bøger og år. Her indvier de os endnu engang i den "hemmelige" italienske madklub "Guldgaflerne" i Rom. Klubben består af (unavngivne) mesterkokke og madeksperter, der arbejder med at udvikle og forfine de klassiske retter fra alle hjørner af Italiens 20 regioner, hvorfra de opskrifter og tips der fylder bogen stammer. Trods klubbens fornemme navn er opskrifterne ret lette at gå til og baseret på de klassiske opskrifter. Et af de få karakteristika, der er fælles for alle italienske regionale køkkener er respekten for råvarerne og den lette og ukunstlede håndtering af dem. Folk, der kender Italien, vil genkende, at selv de bedste restauranter er præget af ægte madglæde og en uhøjtidelig atmosfære. Opskrifterne omfatter et fint udvalg fra alle aspekter af italiensk mad: forretter, hovedretter, desserter, kager fra et udvalg af de forskellige egne. Vinene får ekstra plads i denne bog. Ind imellem er der små velillustrerede artikler om steder og tips om restauranter til inspiration.

Bogen ligger tæt op ad forgængeren Den hemmelige italienske madklub "Guldgaflerne" fra 2011 og Cucina italiana af brødrene Harder.

En indbydende og brugbar koge- og oplevelsebog om det bedste fra det italienske køkken med forslag til besøg på udvalgte steder og deres restauranter og vine.