Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Guldets forbandelse


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Børnenes u-landskalender, 2017.

Drengen Drissa og hans familie bor i Burkina Faso. Drissa er heldig at gå i skole, mens storebroren må arbejde i guldminen for at skaffe penge til familien. En ulykke ændrer Drissas liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 2. nov. 2017

Lise Bidstrup fortæller i årets julekalender om drengen Drissa og hans familie i Burkina Faso. Drissa er heldig at gå i skole, mens storebroren må arbejde i guldminen for at skaffe penge til familien. En ulykke ændrer Drissas liv. Materialet er udarbejdet til anvendelse i 1. til 4. klasse.

Årets julekalendermateriale består af en elevbog og en lærervejledning. I elevbogen fortælles historien om Drissa, som synes han bliver nødt til at arbejde i minen, men som senere finder ud af, at skolen er det rigtige for ham. Undervejs i historien suppleres der med faktabokse, andre faktuelle oplysninger og små myter fra Burkina Faso. På alle opslag er der store farvede fotos, mens myterne er illustreret med tegninger. I lærervejledningen findes baggrundsstof, brugervejledninger til materialets to web-værktøjer -en fotohistorie og en digital lågekalender. Ligeledes findes fire forslag til lektionsplaner med de tilhørende målpar fra Fælles Mål. Materialet er udarbejdet, så der henvises til FN's verdensmål. Der findes lydbog til elevbogen og et website til materialet.

Et utroligt lækkert og indbydende materiale. Elevbogen vil appellere til børnene, og lærervejledningen er en guldgrube for læreren.

Andre års kalenderbøger kan anbefales fx Amals hemmelighedSådan har jeg selv hørt det. I Sådan har jeg selv hørt det kan man læse flere fortællinger fra Burkina FasoAndre års kalenderbøger kan anbefales fx Amals hemmelighed. I kan man læse flere fortællinger fra Burkina Faso.