Bøger / faglitteratur / opskrifter

Gyldendals bagebog


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2001

af

af

Birgit Sloth

d. 30. aug. 2001

Bogen er egentlig en ny udgave af Bagebogen skrevet af Sigrid Fugl alene. Den udkom første gang i 1983, mens sidste og 4. udgave kom i 1993. Den har været meget brugt på biblioteket og regnes for et standardværk inden for bagning. De fleste af Bagebogens opskrifter er medtaget i Gyldendals bagebog. Dertil kommer mange nye opskrifter, et nyt tidssvarende layout og et godt praktisk afsnit om råvarer, redskaber og teknikker. Den fungerer som en praktisk håndbog hvor man kan finde egnet bagværk til enhver lejlighed. Kogebogen har en omfattende samling af opskrifter på alle former for bagværk: brød, boller, kiks, forskellige store og små kager, tærter og pizzaer, vafler m.m. Her er alle de klassiske danske opskrifter, men også mange opskrifter med inspiration hentet fra resten af verden. Opskrifterne er kortfattede og nemme at arbejde efter. Bogen har samme udstyr som Gyldendals salatbog (01/29) med farvemarkering af de forskellige afsnit og mange gode farvefotografier. Selv om Bagebogen ikke er direkte forældet, er denne nye udgivelse så meget mere tiltalende at den nok skal blive efterspurgt.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 12. maj 2009

Uændret ny udgave af et af standardværkerne inden for bagning. Kan bruges af alle bageentusiaster, både nybegyndere og mere garvede.

Udmærket og meget anvendeligt standardværk om bagning. Der er over 500 opskrifter på snart sagt alle former for bagning: Brød, boller, kiks, wienerbrød, skærekager, lagkager, roulader, tærter, konditorkager, småkager, ostebagværk, pizzaer, madtærter m.m. Opskrifterne er kortfattede og uden de store dikkedarer, og et stort antal er ledsaget af et farvefotografi. Alle de højtelskede danske klassikere er naturligvis med, men også en lang række mindre kendte opskrifter fra ind- og udland, og jeg vil glæde mig til at afprøve en ny opskrift hver weekend i lang tid fremover. Udover opskrifterne er der afsnit om råvarer, redskaber og teknikker.

Uændret 4. udgave af Gyldendals bagebog. Jeg har sammenlignet med 1. udgave fra 2001, og der er kun minimale forskelle: Omslaget og bagsideteksten er ændret marginalt, ligesom forfatternes kontrafejer ikke længere ledsager forordet. Bagebøger som sådan mangler bibliotekerne ikke, hverken standardværker eller bagebøger om specielle slags bagværk. Af andre næsten altomfattende standardværker kan nævnes Politikens store bagebog fra 2004 og den lidt mindre Aschehougs kagebog fra 2005.

Uændret 4. udgave af et omfattende og meget anvendeligt standardværk inden for bagning. Har man en tidligere udgave, er der ingen grund til at udskifte denne, med mindre den er plettet af ivrige bagerfingre.


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2001

af

af

Bodil Krogh

d. 29. sep. 2001


Smag & behag

2002, nr. 1

af

af

Jane Kjølbye

2002, nr. 1