Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gys på isen


Beskrivelse


Det er ved at blive mørkt og det tager alt for lang tid at gå hele vejen rundt om søen, så Malte og Bo beslutter sig for at gå over isen. Bo´s mor har godt nok sagt, at de ikke må - men mødre er jo altid så pylrede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 19. aug. 2014

Bo og Malte skal hjem til Malte og fortsætte deres spændende computerspil. De har travlt, og det er meget hurtigere at gå over isen end at gå rundt om søen. Mon isen er tyk nok? Spændende historie, som er let at læse. Især egnet til 5-8-årige.

Tynd bog i serien Mini gys. Hvor de fleste andre bøger i serien er ret klamme og gyseragtige, er denne mere hverdags-spændende og realistisk - helt uden spøgelser, zombier eller uhyrer. Historien handler også om, hvor galt det kan gå, hvis man ikke gør, som mor har sagt. Tegningerne gør det lettere at forstå handlingen og stemningen.

Som i de øvrige bøger i serien er handlingen hurtig og sproget nemt. Men bogen rummer alligevel en ret spændende fortælling, som de fleste sikkert kan se sig selv i. Temaet: Ikke-altid-følge-de-voksnes-advarsler får en tankevækkende betydning. Egentlig gyser kan man nok ikke kalde historien, men dramatisk er den. Gode, stemningsskabende tegninger.

Samme forfatter har skrevet et par tilsvarende lette gysere tidligere. Desuden er hele Mini-gys serien af samme sværhedsgrad, men de fleste andre bøger i serien er meget mere uhyggelige på den gyseragtige måde.