Bøger / faglitteratur / mønstre

Håndquiltning & patchwork : kreative boligartikler til hele hjemmet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 8. aug. 2016

Cathrine Staal Axelsen deler ud af sin skaberglæde og giver inspiration til patchwork og håndquiltede artikler til hele hjemmet. En bog for nybegynderen såvel som den erfarne patchworker og quilter.

Patchwork er en gammel teknik, hvor man syr stofrester og slidt beklædning i forskellige geometriske former sammen i dekorative mønstre. I 2008 blev Cathrine ramt af patchworkfeberen og hun har den stadig. Det er blevet til undervisning og foredrag om emnet, og nu denne bog. Cathrine bruger "moderne håndquiltning" på sit patchwork og giver mange eksempler på denne teknik. Bogens kapitler følger turen igennem huset med ideer til projekter, som er illustreret med fotos og tegninger. Bagerst oversigt over materialer og redskaber.

Bogen er tænkt som en blanding af en værktøjskasse og en inspirationskilde. Dette syntes jeg at den opfylder og giver materiale kendskab, teknikker, vejledninger til overskuelige projekter og opfordrer til mange kreative og unikke boligartikler.

At patchwork og quiltning er populært kan ikke diskuteres. Det betyder også at der er mange bøger at vælge imellem om emnet. Anne Pia Godske Rasmussen har skrevet mange bøger bl.a. Hånd i hankeQuilt-opediaJeg elsker patchwork. Af nyere titler findes Quilt-opedia og Jeg elsker patchworkAt patchwork og quiltning er populært kan ikke diskuteres. Det betyder også at der er mange bøger at vælge imellem om emnet. Anne Pia Godske Rasmussen har skrevet mange bøger bl.a. Hånd i hanke. Af nyere titler findes og Jeg elsker patchworkAt patchwork og quiltning er populært kan ikke diskuteres. Det betyder også at der er mange bøger at vælge imellem om emnet. Anne Pia Godske Rasmussen har skrevet mange bøger bl.a. Hånd i hanke. Af nyere titler findes Quilt-opedia og .