Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Halloween spøgelset


Beskrivelse


Halloween kan være en sjov begivenhed, men ikke for Lau, der i sit spøgelseskostume må flygte fra Dennis - hans plageånd fra klassen. Men er Lau det eneste spøgelse, der er ude den aften?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 2. okt. 2017

I spøgelseskostume søger Lau tilflugt på en mørk og uhyggelig høj. Måske er han i sikkerhed for sin plageånd fra skolen, men mon han er det eneste spøgelse på højen? En gyser med et glimt i øjet for børn i alderen 8-10 år, der ønsker at læse en historie om halloween.

Lau har beholdt sin spøgelsesdragt på efter halloweenfesten på skolen. På vej hjem støder han på sine to plageånder fra klassen, Dennis og Dan. De har også deres kostumer på og er klædt ud som en bøddel med sin medhjælper. Da Dennis og Dan begynder at drille, beslutter Lau at løbe væk. Men Dennis følger efter med sin store bøddeløkse og er ikke sådan at ryste af. De to drenge ender på toppen af en lille bakke med store buske og krogede træer. Et mørkt og uhyggeligt sted, som Dennis sikkert skulle have holdt sig fra. Måske er Lau ikke det eneste spøgelse på højen? Illustrationer i sort-hvid. Kolofonen angiver bogen til lix 18.

En underholdende historie med både grin og gys. Handlingen er let at følge med i selv om tempoet er højt. Sproget er enkelt med korte sætninger og meget dialog. Teksten er sat i store læsevenlige typer, og de enkle illustrationer i sort-hvid bidrager til stemningen. Alt i alt en fin fortælling om spøgelser og halloween.

Manden i mørketJack Stump halloween special handler også om at gå alene hjem en mørk aften. En anden letlæst historie om halloween kunne være Jack Stump halloween specialManden i mørket handler også om at gå alene hjem en mørk aften. En anden letlæst historie om halloween kunne være .