Roman om borgerkrigen i Rwanda oplevet gennem den unge tutsi-kvinde Marie Louise. Den barske, ufattelige konflikt mellem tutsier og hutuer synliggøres i en stærk litterær fremstilling for læsere, der interesserer sig for folkedrab og afrikansk kultur.
Marie Louise vokser op i en politisk engageret familie, hvor begge forældrene underviser på universitet. I 1991 bliver familien angrebet af en hutubande, der dræber forældrene, mens Marie Louise slipper væk. Hun lever som hjemløs nogle år, indtil hun som 17-årig slår sig ned hos den 30-årige Félicien, der er hutu, cykelsmed og medlem af Pinsebevægelsen. De bliver gift og oplever sammen den store massakre i 1994. Romanen springer i tid og retsopgøret indflettes. Forfatteren er født i Sverige i 1961. Han har et større forfatterskab bag sig, men på dansk findes kun Ny svensk poesi.
En anderledes, men vellykket roman, der giver et troværdigt portræt af en ung kvinde i en ekstrem situation, som gør hende til både offer og bøddel. Der er et jeg, et du og et man, der fortæller, og det giver både distance og nærhed, når der fortælles om, hvor langt et menneske kan gå for at overleve.
Konflikten mellem tutsier og hutuer og beskrivelsen af hvordan krigen sniger sig ind alle vegne ses også i Lille landNilens vor Frue oplevet gennem en dreng i Burundi og i Nilens vor Frue oplevet gennem teenagere på en katolsk pigeskole i RwandaKonflikten mellem tutsier og hutuer og beskrivelsen af hvordan krigen sniger sig ind alle vegne ses også i Lille land oplevet gennem en dreng i Burundi og i oplevet gennem teenagere på en katolsk pigeskole i Rwanda.