Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens skæbne


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Tom Ward og hans læremester, Heksejægeren samt Toms veninde, den unge heks, Alice er nu nået til Irland på deres flugt fra Herredet. Nogle onde magere forsøger at dræbe dem for at styrke deres egne magiske kræfter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 29. mar. 2012

Denne bog henvender sig til yndere af den fantasy-genre, der handler om troldmænd, hekse og dæmoner. Bogen er ottende bind i en populær serie og er letgenkendelig på sin enkle og elegante forside. Ordet "heksejæger" indgår også i samtlige titler. Bogen behøver ingen speciel formidling.

Den unge troldmandslærling Tom, hans hekseveninde, Alice og den ældre heksejæger er nu ankommet til Irland, hvor de tager kampen op mod en flok onde magere. Tom begynder at få nye problemer, da hans blodkrukke er ved at miste sin styrke og ikke længere beskytter ham så godt mod Djævelen, til hvem han har lovet sin sjæl. Også Alice er i fare, da hun har hjulpet Tom mod at blive overlistet af Djævelen. Tom får fat på sværdet, Skæbneklingen, der er det eneste våben, som kan bekæmpe Djævelen. Det er en velskrevet, fint disponeret og spændende bog med nogle vedkommende hovedpersoner. Historien fortælles i jeg-form af Tom, der er en god iagttager og en levende fortæller. Lokaliteter og personer er skildret på en måde, der formår at visualisere begivenhederne for læserne.

Læsere af denne bog vil også have glæde af Terry Pratchetts Vintersmeden, 2009 fra serien "En fortælling fra Diskverden", der dog ikke er så mørk i tonen som herværende bog. Anbefales kan også Paul Stewarts fine fantasyserie En historie fra Kanten.

En velskrevet og spændende fantasy-bog, hvor der gennem hele serien sker en udvikling både hos hovedpersonerne og i deres indbyrdes relationer. En af de bedre fantasy-bøger.