Bøger / skønlitteratur / roman

Helligt forræderi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fortælling fra England anno 1563, hvor religiøs konflikt præger samfundet. Overherold William Harley får overdraget en krønike, der muligvis rummer en farlig national hemmelighed, og han er snart på flugt med krønikørens enke for at opklare sammenhængen før magthaverne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2011

af

af

Beth Høst

d. 6. apr. 2011

Her er en gave til de læsere, der kan lide middelalderkrimier, og det er vel at mærke en krimi med usædvanlig faglig ballast.

Historien foregår i et vinterkoldt England december 1563. Den nye anglicanske protestantisme håndhæves voldsomt. Tilhængere af "den gamle religion" arresteres og tortureres, magthaverne og den unge dronning Elizabeth ser katolske sammensværgelser allevegne. Dette er en beretning om en mand, der gemte på en hemmelighed af national betydning på højeste niveau og en gruppe mennesker, der besluttede at vogte den med deres liv. Hovedpersonen er Kronens overherold, William Harley, der får overdraget en sær dagbogslignende krønike af en gammel ven. Vennen insisterer på, at William beholder bogen og giver ham en stump information om det tilknyttede broderskab. Snart er William på vild flugt gennem London sammen med den gamle vens enke, de søger at opklare hvilken hemmelighed krøniken rummer samtidig med, at de skal undgå at blive pågrebet af sikkerhedstjenesten. Forfatteren er anerkendt britisk historiker, og det mærkes tydeligt i beskrivelser af omgivelser, detaljer og mennesker. Selvom det er en hårdt prøvet kliche, så passer "som at være der selv" i dette tilfælde. Læseren kan føle, lugte og se det hele. En britisk dagbladsanmelselse sagde, at historien er "baseret på viden snarere end research".

Både genremæssigt og hvad angår det faglige niveau C.J. Sansom.

Spændende og velfortalt med meget interessant historisk substans, i toppen af sin genre.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 8. maj 2011

To dronningers skæbne afhænger af et enkelt dokument, mange er villige til at begå mord for at besidde det. Året er 1563. Kongens overherold William Harley bliver en sen nat opsøgt af Henry Machyn. Ma...


Weekendavisen

d. 15. juli 2011

af

af

Ulrik Langen

d. 15. juli 2011