Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lynild og ormehug


Beskrivelse


Hullerikken Birk forledes af en nytilkommen hullerik, Lyn, til at drage til Hugormesletten for at udfordre Hulda Hugorm. Vennerne Ask og Ella følger efter for at redde ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 1. juli 2009

2. del af serien Hullerikkerne fra Syvstammetræet kan anvendes til højtlæsning for de 5-10-årige. Kan selvlæses fra ca. 9 år.

I 2. del af Josefine Ottesens serie om Hullerikkerne - ca. 7 cm. høje menneskelignende væsner, der bor i huller i skovens træer - møder vi igen vennerne Ask, Birk og Ella. Deres venskab bliver denne gang sat på prøve af den nytilkomne Lyn, der både kan kunsten at charmere og at bagtale. Hullerikkerne kommer ud for store farer, da de dumdristigt begiver sig til Hugormesletten for at udfordre Hulda Hugorm. Alt ender dog efter farer og strabadser godt til slut. Som i første bind oplever vi det store eventyr i skovbundens lille univers og får en historie med et godt plot om både venskab og slåskampe og oplever både gys og spænding. Det hele fortalt i en dialogrig tekst med sprogligt overskud og stort lune - krydret med nyopfundne bandeord. Historien er gennemillustreret med livagtige s/h-stregtegninger, der passer fint til den gode fortælling. Hullerikkerne har deres egen hjemmeside med både leksikon og smagsprøver på bøgerne.

Kan mht. miljø og målgruppe minde om forfatterens egen serie om blomsterfeen Roselil. Læsere af Troldepus eller for den sags skyld af en klassiker-serie som Lånerne (Norton) (hvis den stadig bliver læst) vil også nyde denne serie.

2. del af en herlig ny eventyrserie til højtlæsningsreolen. Spændende, sjov, velfortalt, smukt udstyret og godt illustreret. Hvad kan man ønske sig mere?.