Bogen kan bruges til oplæsning med og for børn omkring 6-8-års alderen. Bogen berører et hygiejnisk helbredsmæssigt emne, men leger især med grænserne for eventyr og virkelighed i børns verden. Bogen er ikke målrettet tandhygiejnisk "reklame", men får emnet bredt ud litterært. Til brug i hjemmet og indskolingen.
Bogen er illustreret med en række sidestore farvetegninger i illustrators vanlige let komplekse stil, hvad fx perspektiv angår, men i denne lidt underfundige historie fungerer det fint. Teksten er humoristisk og underfundig. Sproget er levende og dynamisk, her bruges megen dialog, men også beskrivelser for at forklare Tandfeens verden overfor Tanddjævlens, og virkeligheden ind imellem, hvor storesøster "griber" ind i eventyrverdenen, fordi hun ikke tror på tandfeen som hendes lillebror. Historien handler jo også om tro, den leger med tvivlen på om vi tror - på fx tandfeen, men den gør det ved at udfordre myten. En myte som ikke virker særlig dansk, men vi har flere bøger om tandfeer, og hører også emnet efterspurgt. Der medfølger tandbørste til bogen, en sjov gimmick måske, men jo ikke biblioteksegnet med børste i lomme (eller krus). Virkelig god forside.
Historien er egentlig ganske original. Jeg synes ikke den ligner andet.
Historiens to parallelle verdener - eventyrets og virkelighedens - fungerer godt i denne historie om tandhygiejne, et af kroppens "hamskifter" og en kamp mellem det sunde (gode) overfor det usunde (onde). Et godt oplæg til dialog efter oplæsning.